På butikkene får man tak i noen deilige havrekjeks, nemlig Café-bakeriet "Bare bær". På pakkene står det også oppskrift - og den har jeg prøvd, både som "vanlig" og "uten alt". Etter å ha prøvd begge, syns vi kanskje de glutenfrie lignet mest på de kjøpte. Jeg har brukt oppskriften på pakken, men tilpasset den slik at den
er uten melk, gluten og soya. Den er også uten egg, så da kan enda flere
![]() |
Litt mange ingredienser, men så blir de gode... |
(ca 20 stk)
210 g glutenfritt mel (f. eks. semper finmix)
210 g glutenfri havregryn
90 g sukker
55 g brunt sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
145 g soft spesial
55 g (ca 2ss) lys sirup
110 g rosiner, hakket
75 g tranebær, hakket
1/2 dl vann
![]() |
Tranbær og rosiner hakkes |
Forvarm ovnen til 200oc, sett inn steikebrettet og senk temperaturen til 175 oc. Steikes midt i ovnen i ca. 15 min. Kjeksene skal være litt seige inni. Avkjøl på rist.
For vanlig utgave: Bytt ut det glutenfrie melet og havregrynene
med hvetemel og ”vanlig” havregryn og soft spesial med annen margarin. På kjekspakken står det 10-15 min steiketid, men det ble for lite på de ”vanlige”, så steik dem litt lengre, så slipper du en ekstra omgang i steikovnen....
Da var kveldkaffen klar!
(PS. Kjeksene kan fryses, da holder de seg gode og ferske)
Denne retten er lagd/kan lages uten: gluten/melk/soya/nøtter
(PS. Kjeksene kan fryses, da holder de seg gode og ferske)
Denne retten er lagd/kan lages uten: gluten/melk/soya/nøtter
For en super blogg. Kom over den via din datters blogg og må si det er genialt med slike oppskrifter samlet på ett sted. Har ikke allergi i nærmeste familie selv, men får innimellom besøk av folk med forskjellige allergier. Da er det helt supert å kunne slå opp her og lage noe godt og hjemmelaget til de også! Stå på! :)
SvarSlettJeg er helt enig med deg: noe godt og hjemmelaget er kjekt å kunne servere. Veldig mange med allergi er vant til å måtte ta med seg mat overalt, men da er det kjekt at når de skal til Miriam, så slipper de det :-). Lykke til med besøkene framover, flere oppskrifter vil komme :-)
SvarSlettTakk for tipset Tove, jeg skal prøve disse også når jeg får tid. Har flust av nye ideer som bare måå prøves. Havrekjeksa var kjempe god:)
SvarSlettFlott!
SvarSlett