mandag 9. januar 2012

Peppernøtter

(Uten gluten, melk og soya) 


INGREDIENSER

½ kg sirup
½ kg sukker
1 dl erlet fløteerstatning*
125 g soft spesial
1 ts pepper (bruk måleskje)
½ ts natron 400 g jyttemel (Gjerne grønn pakke)
5-600 g semper finmix (til passe deig) 

(* 2019: nå har det kommet Gryr "fløte" og den fungerer veldig bra)


Vi har prøvd med ulike meltyper. Noen flyter ut på plata (bl.a. toro), så vi har endt opp med en blanding av jyttemel og semper finmix

Alt unntatt melet gis et oppkok. Sikt melet og ha det raskt oppi. Deigen holdes varm mens nøttene trilles ut. NB: Det er lurt å dekke over deigen med plast, samt ha på lokket. Den tørker fort ut – og da er den ikke god å trille ut. Steikes på ca. 175 grader i ca 15-20 min (trenger litt mer tid enn de ”vanlige”). Avkjøles litt før de tas av steikeplata.


(Innlegget ble opprinnelig skrevet i desember 2010, på vår datters blogg: http://www.frumaela.com/search/label/Matallergi)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com