"Verdens beste kanelknuter": nå også "uten alt" |
I løpet av noen formiddagstimer bakte/lagde vi:
- 2 porsjoner "Verdens beste kanelknuter" (vanlig)
- 1/2 porsjon "Verdens beste kanelknuter uten alt"
- 1 porsjon vannbakkels "uten alt"
- 1 porsjon vannbakkels "vanlig"
- krem til vannbakkels
- regal brownies (til allergikeren som er på leir)
- lasagne (til samme karen)
- deilig middag (potet/grønnsaksform svinefilet og "solidaritetssaus")
- kaffe (x antall traktere)
- og nå utpå kvelden:
- havregrøt til lille (store) Thea
- blåbærdessert (som nå står i ovnen).
Det verste med slike prosjekt er all oppvask, rot og skitten ovn, benker og gulv :-(
Noe er tatt, det andre går visst ingen steder...
Så til oppskrift på kanelknuter (som egentlig skulle være innlegget)
(Du finner den "vanlige" utgaven på vår datter Rebekkas blogg: http://www.frumaela.com/2010/02/verdens-beste-kanelknuter.html)
(Du finner den "vanlige" utgaven på vår datter Rebekkas blogg: http://www.frumaela.com/2010/02/verdens-beste-kanelknuter.html)
halv porsjon = ca 20 stk:
3 dl risdrikk/rismelk
1 lite egg (kan sikkert sløyfes om du ikke tåler det, men har ikke prøvd...)
1/2 pk gjær
1 1/4 dl sukker
3/4 ts salt
1/2 ts kardemomme
8-9 dl glutenfritt mel (semper finmix)
75 g Soft Spesial
Til fyll/smøring
Soft Spesial
sukker og kanel
Pensling:
egg
rismelk/vann
perlesukker
Temperatur/steiketid:
200 grader i ca 15 min
Ingrediensene bør være romtempererte.
Sett til side 0,5 dl av den lunkne melken og alt smøret til senere.
Tilsett den siste delen av melka litt etter litt i små mengder. Deigen blir nå smidig og får en blank overflate. Deretter tilsettes smøret. Kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn i deigen. Dersom deigen er veldig seig anbefaler jeg å tilsette mer mel.
La deigen heve i ca 1 time
Kjevele deigen ut til en 1 cm tykk rektagel, ha på smeltet smør, sukker og kanel. Brett deigen i to og kjevle lett over. Skjær strimler og lag "knuter" (ikke så lett på den glutenfrie som den "vanlige" utgaven).
Heves ca 15-20 min (men kan også droppe etterheving). Pensle med en blanding av egg/rismelk (bare rismelk kan også brukes) og strø på perlesukker. Steikes ca 15 min ved 200 grader.
Hvem er hvem? "Verdens beste kanelknuter":
"vanlig" og "uten alt"
"vanlig" og "uten alt"
De verken så eller smakte veldig forskjellig
- og allergikeren var meeeeeget fornøyd med dagens bakst!
- og allergikeren var meeeeeget fornøyd med dagens bakst!
Denne retten er lagd/kan lages uten: melk/gluten/soya/nøtter (egg?: ikke prøvd, men tror det går greit)
Så bra Tove! Denne skal jeg følge med på. Håper ellers du/dere har det bra.
SvarSlettHilsen Ruth (din gamle nabo.)
Dette så veldig godt ut Tove, skal jammen prøve meg på disse:) Takk for kjempe fin blogg:)
SvarSlett... og ingen "bismak" av fiberhusk eller slike tilsetninger. Lagde vannbakkels også, men skal teste dem ut med litt mindre mel :-)
SvarSlettHer hos oss er det bra. Fullt hus i helga med LITT feiring av Rolf Inge: veldig hyggelig. Resten av feiringene tar vi til sommeren.
SvarSlettDet ser veldig godt ut! Men jeg lurer på en ting: Du skriver "inge bismak av fiberhusk eller slike tilsetninger". Men i oppskriften din står verken fiberhusk eller andre tilsetninger, så jeg ble litt usikker. Skal vi bruke fiberhusk?
SvarSlettNei, jeg bruker ikke det i disse. Ofte står det fiberhusk i oppskrifter på gjærbakst, men jeg syns det gir en bismak, derfor er det veldig greit å finne ut at en ikke trenger det.
SlettNå er jeg forøvrig straks klar for å legge ut innlegg om bryllupskake "uten alt", så følg med, følg med...
Idag lagde vi disse. Knallgode!! :-)
SvarSlettHyggelig å høre :-)
SlettJeg sitter her og har lyst på ALT i kveld, og endte opp med fjällrundor-pizza og ferske bær m vaniljeyogurt og vaniljesaus til dessert - noe "med alt" og noe "uten alt" (kan jo egentlig spise nesten alt selv...)