mandag 13. februar 2012

Middag på 20 minutter: lapskaus

Noen dager har en ikke tid (eller lyst) til å bruke mye tid på å lage middag. Da er lapskaus, med frossen lapskausblanding, tingen. På pakken står det: "Kok opp lettsaltet vann og gi grønnsakene et oppkok". Slik sett, kan vel middagen lages på mindre enn 20 minutter. Selv syns jeg det er greit å koke det hele noen minutter, slik at poteten moser seg litt.

I dag hadde jeg litt av hvert i fryseren: oksekjøtt (rester fra en steik), kjøttdeig og oksekraft. Men det er bare å ta hva du liker - og har: ulike typer kjøtt (salt/ferskt), pølser, kjøttdeig... Mengden er det jo også bare å tilpasse: mer eller mindre, alt etter smak og behag.

Selvsagt er det godt med skikkelig hjemmelagd, fra bunnen av, der en koker kjøttet der og da og kutter ferske grønnsaker, MEN: det får bli en annen dag :-)


Til 2-3 porsjoner brukte jeg: 
1 pose lapskausblanding (800 g)
3 dl kraft/buljong
200 g kjøtt
150 g kjøttdeig
salt og pepper


Server med flatbrød, f. eks. Odin potetbrød fra Biri (kjempegodt glutenfritt  flatbrød)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com