torsdag 2. februar 2012

Lettvint epledessert

I dag kjente jeg at jeg hadde lyst på noe godt - og til kaffen ble det deilig epledessert :-)

Når det gjelder tilbehør, er det mye som passer til.
Her må du finne noe du tåler..
Jeg valgte vaniljekesam og vaniljesaus, men is (f. eks. erlet-is) smaker også godt. 
Det tar bare noen minutter å lage denne desserten, men den trenger ca 30 min. i steikeovnen, så du må smøre deg med litt tålmodighet... Til forskjell fra eplepaien som ligger som egen oppskrift her på bloggen, slipper du å smuldre margarinen her.

Jeg brukte en liten form (kjøpt på Europris):

2-3 epler (gjerne syrlige)
1 ss sukker
1 ss brunt sukker
2-3 ss rosiner (kan sløyfes)
2 ss smeltet Soft Spesial (30 g)
1/2 dl glutenfri havregryn
1/2 grov mix (Semper)

Skjær eplene i små biter og ha dem i en liten smurt form. Tilsett rosinene. Bland sukker/brunsukker og ha ca. 1/3 på eplene/rosinene (rør litt slik at sukkeret kommer mellom). Resten av sukkeret blandes med havregryn, grovmix og smeltet margarin. Legg blandingen oppå eplene.

Tåler du nøtter, er det selvsagt mulig å tilsette det. For "vanlig" utgave, er det bare å bytte ut de gluten- og melkefrie ingrediensene.

Steikes ved 200 grader i ca. 30 minutt (midt/høyt i ovnen)




Kos deg :-)



Denne retten er lagd/kan lages uten gluten/melk/soya/nøtter

3 kommentarer:

  1. Camilla Skiaker Mælen2. februar 2012 kl. 20:13

    Dette ser utruleg godt ut, Tove! Du er flink på kjøkkenet!

    SvarSlett
  2. Det var veldig godt (og litt mektig...)

    SvarSlett
  3. Har fått ei kasse epler, så nå går det i alt som det er epler i :). Kjempefin blogg, har prøvd flere oppskrifter (med hell) da jeg har en venninne med søliaki.

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com