Når det gjelder tilbehør, er det mye som passer til. Her må du finne noe du tåler.. Jeg valgte vaniljekesam og vaniljesaus, men is (f. eks. erlet-is) smaker også godt. |
Jeg brukte en liten form (kjøpt på Europris):
2-3 epler (gjerne syrlige)
1 ss sukker
1 ss brunt sukker
2-3 ss rosiner (kan sløyfes)
2 ss smeltet Soft Spesial (30 g)
1/2 dl glutenfri havregryn
1/2 grov mix (Semper)
Skjær eplene i små biter og ha dem i en liten smurt form. Tilsett rosinene. Bland sukker/brunsukker og ha ca. 1/3 på eplene/rosinene (rør litt slik at sukkeret kommer mellom). Resten av sukkeret blandes med havregryn, grovmix og smeltet margarin. Legg blandingen oppå eplene.
Tåler du nøtter, er det selvsagt mulig å tilsette det. For "vanlig" utgave, er det bare å bytte ut de gluten- og melkefrie ingrediensene.
Steikes ved 200 grader i ca. 30 minutt (midt/høyt i ovnen)
Kos deg :-)
Denne retten er lagd/kan lages uten gluten/melk/soya/nøtter
Dette ser utruleg godt ut, Tove! Du er flink på kjøkkenet!
SvarSlettDet var veldig godt (og litt mektig...)
SvarSlettHar fått ei kasse epler, så nå går det i alt som det er epler i :). Kjempefin blogg, har prøvd flere oppskrifter (med hell) da jeg har en venninne med søliaki.
SvarSlett