lørdag 25. februar 2012

Havrekjeks

I dag kommer det to innlegg: først et med denne oppskriften på havrekjeks - og så et med tilslørte bondepiker. Grunnen til at det blir to, er at jeg har brukt disse kjeksene i desserten...


Til kjeksene har jeg tatt utgangspunkt i oppskriften til "Bare bær"-havrekjeks som jeg la ut tidligere, men denne utgaven blir sprøere. Forskjellen på denne og "Bare bær", er at det ikke er sirup, rosiner og tranebær i denne. Ellers er oppskriften lik. Jeg lager også disse kjeksene litt mindre enn de andre


I tillegg til at jeg bruker dem i tilslørte bondepiker i dag, skal jeg lage ostekake/fromasjkake en annen dag, og bruker da disse som bunn (det er vanskelig å finne kjeks uten gluten/melk/soya i butikkene).  

Havrekjeks (30-40 små kjeks)
210 g glutenfritt mel (f. eks. semper finmix)
210 g glutenfri havregryn
90 g sukker
55 g brunt sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
145 g soft spesial 
1/2 dl vann

De glutenfrie havregrynene er ganske store, så jeg "knuste" dem litt i foodprosessoren først (brukte kniven). Bland så alt det tørre, ha i smør og vann og kjør det i kjøkkenmaskin/foodprosessor. Har du ikke maskin, smuldres smøret i det tørre og så tilsetter du vann og knar sammen. 

Ha deigen på benken. Kna sammen og rull den til ei pølse, ca. 4-5 cm i diameter. Legg deigrullen(e) i kjøleskapet i minst 30 min. Skjær deigen i skiver, ca 1 cm tykke, og legg dem på et steikebrett med bakepapir. Den glutenfrie deigen kan være litt smuldrete når en skjærer den opp, men bruk en kniv med tynt blad og klapp/form til ønsket fasong. 
Forvarm ovnen til 200oc, sett inn steikebrettet og senk temperaturen til 175 oc. Steikes midt i ovnen i ca. 15 min. Avkjøl på rist.


Denne retten er lagd/kan lages uten gluten/melk/soya/nøtter/egg...

6 kommentarer:

 1. Vi lagde disse havrekjeksene i går, og de ble utrolig gode! Tusen takk for oppskrift!:)

  SvarSlett
 2. Så bra at kjeksene ble gode. Jeg må nok lage en ny porsjon, for jeg har også brukt kjeksen som bunn i fromasjkake (http://www.utenalt.com/2012/03/fromasjkake.html). Ellers burde vi kanskje takke Sætre for oppskrifta... :-)

  SvarSlett
 3. Monakristinkolberg12. mai 2012 kl. 14:30

  Hei Tove. Takker for oppskrift. Jeg la den ut på bloggen min men linket over til deg, håper det går greit?
  Her ser du linken http://monakristinbloggen.blogspot.com/2012/05/havrekjeks.html
  Gleder meg til å smake i kveld:)

  SvarSlett
 4. Det er helt greit. Har planer om å prøve litt av hvert fra din blogg, må bare finne litt mere tid først :-) 

  SvarSlett
 5. Hva slags brunt sukker bruker du? Farinsukker, eller vanlig sukker med brun farge? Disse kjeksene må jeg prøve å lage :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Jeg har alltid brukt bare "brun farin" fra Dansukker. Kjøpt på Meny, men de har det sikkert på andre butikker også.
   Lykke til med bakingen :-)

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com