fredag 10. februar 2012

Pizza - med deig som kan kjevles

Når jeg tidligere har lagd glutenfri pizza, har jeg alltid lagd deigen "klissete" og bare smurt den utover plata med slikkepott. MEN det er jo artig å prøve noe nytt - og for første gang har jeg lagd glutenfri pizzabunn som jeg har kjevlet ut. Når en først er i gang, kan en jo ikke bare lage én bunn, så jeg lagde likegodt tre + tre "med alt", så nå har vi noen bunner klar i fryseren. En kan selvsagt lage alle helt ferdige med saus/fyll - eller bare ha på saus før en fryser dem, men jeg lagde bare ferdig den ene (+ den "med alt") 
Nam, nam :-)
Jeg har kjøpt et bakeunderlag fra Tupperware - og det var veldig greit å bruke. Deigen klistret seg ikke, så det var bare å kjevle i vei.

3 pizzabunner á ca 28 cm:
1 pk gjær
6 dl lunkent vann
1 ts salt
1/2 dl olje
ca. 700 g glutenfritt mel (Semper finmix)
   (det er fint å blande grovt og fint mel)
1 ss fiberhusk

Rør ut gjæren i vannet, tilsett salt og olje. Bland fiberhusk i litt av melet og tilsett det. Ha så i mel til "passe konsistens" (ikke ta alt på en gang, tilsett litt og litt). Kjør deigen i kjøkkenmaskin/foodprosessor i ca. 10 min. Ha deigen over på bordet og kna den sammen (tilsett ev mer mel hvis det trengs). Etter tips fra Torill (http://snuddpaahodet.blogg.no/) lar jeg gjærdeigen "hvile" litt. I dag lå den ti min, men den kan godt ligge en halvtime... Torill bruker også engangshansker når hun baker glutenfri gjærbakst, da slipper en at hendene blir fulle av deig. Del deigen i tre, form hvert emne som et bolle og kjevle den ut. Flytt den over på steikeplate med bakepapir og la den heve litt. Jeg syns det er greit å forsteike bunnene og steiker dem ved 200 grader i ca. 10 min
Jeg rullet deigen opp på kjevlet da jeg skulle flytte den over på plata
Saus (til tre pizzaer): 
1 ss olje/Soft Spesial
1/2 løk (finhakkes)
1 middels stor gulrot (raspes)
1 boks hermetisk tomat, grovhakket
1 dl vann
3/4 ts salt
pepper
pizzakrydder
jevning av 1/2 dl vann + 2 ss maizena

Surr løk og gulrot noen minutter i olje/margarin. Tilsett tomat og skyll gjerne boksen med vannet som tilsettes. Smak til med salt/krydder og kok noen få minutter. Rør ut maizena i vann, tilsett og kok i to min.
Smør sausen utover bunnen (ca 1-1,5 dl på hver bunn).

Velg fyll som du selv liker. I dag brukte vi (mengden er til én pizza): smårettskinke (ca 100 g), rødløk, ananas, ost (de fleste melkeallergikere tåler litt gulost, og det gjør også Simon) og bacon (ca 50 g) som ble lagt oppå osten (blir mer sprøstekt da). Steik pizzaen ved 200-225 grader i ca. 15 minutter.

NB! Hvis du ikke tåler ost, kan du bruke knust potetchips oppå. 
Klar til steiking: én "uten alt" og én "med alt"

Hvem er hvem?


God helg :-)

Denne retten er lagd/kan lages uten: gluten/melk/nøtter/soya. Fyllet kan tilpasses etter ønske/behov

2 kommentarer:

  1. Nam nam! Den så jo fantastisk god ut. Og nei man ser jo ikke forskjell :)

    SvarSlett
  2. Begge falt i smak - og det er fort gjort å lage flere ganger i og med at to bunner av hver sort ligger i fryseren...

    PS. Den "uten alt" er til venstre :-)

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com