onsdag 8. februar 2012

Smakfull og god fiskemiddag på en onsdag

Å være allergisk mot fisk er kjedelig - særlig når en liker det veldig godt. Akkurat nå bor ikke allergikeren vår heime, så da slipper vi å friste han når vi koser oss med havets delikatesser...

I dag har vi hatt fiskegryte: lettvint og god middag. Jeg valgte å bruke ferske grønnsaker og fisk i dag, men som regel bruker jeg frosne grønnsaker og frossen fiskefilet. I dag brukte jeg gulrot, brokkoli, fennikel og sukkererter og seifilet (personlig foretrekker  jeg sei framfor torsk, da jeg syns det er mer smak i den)

Denne oppskriften er nok til 2-3 personer. Du kan variere mengden på ingrediensene - alt etter hva du/dere liker best.

400-500 g potet
1/2 løk
ca 400 g grønnsaker
350-400 g fisk
1 ss olje
salt (gjerne fingersalt) og pepper
ca. 50 g ost (kan sløyfes)

Skjær potet og grønnsaker i skiver/biter. Surr potet og løk noen minutter i olje. Tilsett resten av grønnsakene, ha på litt salt/pepper og bland godt.


Legg fisken på og ha litt salt/pepper oppå. Ha også på ost om du ønsker det. Sett på lokk og la stå og småputre/trekke i ca 15 min.

Retten kan lages melkefri ved å kutte ut osten. Biri potetbrød (glutenfritt flatbrød) smaker nesten bedre enn "vanlig" flatbrød, så vi hadde det ved siden av.

Vel bekomme :-)2 kommentarer:

  1. Camilla Skiaker Mælen9. februar 2012 kl. 21:04

    Så flotte bilete du tar! Veldig stilig med "uten alt" på kvart einaste bilete. Ser veldig proft ut! God middag, også...!!!

    SvarSlett
  2. Om bilete er så flotte, veit eg no ikkje akkurat, har jo berre eit helt vanleg, enkelt kamara. Men du veit: med ei dotter som er ein svært aktiv bloggar, så får ein jo hjelp til litt av kvart, blant anna merking av bilete :-)

    PS. Trur eg må få tak i ein mild pepar, eg trur nemleg ofte at eg ikkje har hatt så mykje på.... Elles smakte middagen godt. 

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com