søndag 24. juni 2012

Hold maten ren 3

Jeg har før hatt et par innlegg med overskrifta "Hold maten ren" - og nå kommer et nytt innlegg i denne føljetongen...

Heime hos oss har vi en egen skuff for de tørrvarene som er spesielt beregnet på allergikeren vår. Her har vi mel, fiberhusk, pasta, kakemixer m.m. Vi har også et kjevle som bare brukes til hans mat (da slipper vi å vaske det mellom hver gang). Bakeunderlaget fra Tupperware ligger noen ganger her, og noen ganger i en annen skuff, så det vandrer litt rundt, men så langt har jeg omtrent bare brukt det til allergibakst...
I skuffen ligger også gryteklutene og bakekledene som vi bruker når vi lager allergimaten, og jeg har også et forkle liggende der. Det er greit å også ha et eget forkle når en baker/lager denne maten, for om det f. eks. er fullt av mel fra den "vanlige" baksten, kan den som er allergisk, bli syk :-(

I tillegg til det vi har i denne skuffen, er det jo selvsagt andre matvarer allergikeren bruker. Vi har blant annet linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner i en skuff med andre bakevarer, men disse står i tette norgesglass slik at det ikke kommer mel ol. oppi. Sukker, bakepulver, vaniljesukker ol. står også i en annen skuff. 

Vi har også valgt å ha en egen skuff i fryseskapet oppe på kjøkkenet, og likedan eget fryseskap til han nede i kjelleren. Da vet vi alltid hvilken mat som er hans - og den er lett å finne.

HUSK: HOLD MATEN REN :-)





1 kommentar:

  1. Camilla Skiaker Mælen24. juni 2012 kl. 10:14

    Gode tips, Tove. Eg veit om fleire som brukar bloggen din aktivt.

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com