søndag 10. juni 2012

Travle dager - og rullekakebakst på søndagsmorgen

Her er det full fart om dagen: innspurt på skoleåret, dugnad, besøk..., så jeg har vært lite heime de siste dagene, og dermed har det blitt lite matlaging og baking. I dag blir det også farting, vi skal ut både i formiddag og i ettermiddag, men jeg har lovt å ta med glutenfri bakst til et sangmøte i ettermiddag, så jeg har derfor bakt rullekake på morran. 

Det ligger jo oppskrift på rullekake/bløtkake fra før på bloggen. Det er et av de første innleggene, men det er kopiert fra vår datters blogg (fra høsten 2010) og over til min blogg da hun lagde denne til meg i januar. Det blir altså litt "repetisjon", men jeg tenker at det ikke er noen stor krise. Det viser også litt av hverdagslivet for meg/oss. Det er jo også slik at man lager det samme mange ganger, så det er ikke alltid man prøver på nye ting. Det er ikke alltid jeg leiter langt bakover på bloggene jeg besøker, det er lettest å lese de nyeste innleggene, så for nye lesere: her er altså rullekake :-)

Jeg syns at rullekake er noe av det raskeste og enkleste en kan lage av kaker. Mannen min er ikke helt enig, for det å rulle kaka, er ikke så enkelt - mener han... 
Kaka skal bare steikes i 10 min, så en trenger ikke lang tid på å lage den. Jeg bruker alltid bringebærsyltetøy i den (i dag hadde jeg bare flaske-utgave, men det er like bra), og syns det er friskere og bedre enn f. eks. jordbær. Men: her er det selvsagt "smak og behag" (og kanskje allergi mot enkelte bær/frukt-sorter), så det er bare å bruke det en ønsker... 

Tåler en mel, er det bare å bytte ut det glutenfrie melet med hvetemel. Det som imidlertid mange sier, er at rullekake/bløtkake blir bedre/gir bedre bakeegenskaper med glutenfritt mel :-)
Rullekake: 
4 egg
150 g sukker
100 g semper finmix (annet glutenfritt mel/hvetemel)
50 g potetmel
1 ts bakepulver
-----
Steikes i 10 min v/ca 225 grader
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland det tørre og sikt det i eggedosisen. Rør det forsiktig sammen (jeg bruker ofte bare en slikkepott). 
 Kle en stor langpanne med bakepapir. Et godt tips er å ha litt olje under, da ligger nemlig papiret i ro når du smører røren utover. 
 Hell røren i formen og smør utover. Steikes i ca 10 min ved 225 grader (min ble lit mørk i dag). 

Strø sukker på et bakeklede og snu kaken opp-ned på kledet. Fjern forsiktig bakepapiret. 
Smør på syltetøy med en gang.
 Rull fra langsiden. Start forsiktig og bruk hele tiden kledet til å rulle med
 Snart i havn...
 ...i havn  - og servert :-)

Etter frokosten ble det prøvesmak på nystekt (varm) rullekake, og den smakte like godt som den bruker...

Ha en fin søndag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com