mandag 18. juni 2012

Endelig: melkefri krem til gulrotkake

Tidligere i vår hadde jeg innlegg med oppskrift på Annes gulrotkake. Jeg fikk en oppskrifta i høst (eller var det i vinter???), og siden har jeg bare brukt denne. I og med at den er utrolig god glutenfri, og sønnen vår liker den svært godt, så har den blitt bakt en del ganger. 

Da jeg la ut innlegget tidligere, prøvde jeg å lage en smørkrem fra "Frie kaker", men syns den var alt for søt. I dag har jeg gjort litt om på denne, og de som smakte på kaka med denne kremen, trodde at det var ostekrem...

Oppskrifta på kaka finner du ved å søke på "kaker" - eller trykke på linken over - og oppskrift på smørkremen får du her: 

Smørkrem (uten melk)
2 eggehviter
150 g sukker
50 g (0,5 dl) vann
200 g Soft Spesial
150 g melis
2 ts vaniljesukker 
saft av 1/2 sitron 

Stivpisk eggehvitene, tilsett 50 sukker (litt etter litt) når hviten er blitt stiv. Kok sukkerlake av vannet og resten av sukkeret (100 g). La det koke i 3-4 minutter. TIlsett det forsiktig i marengsen. Pisk smørkrem av smør, melis og vaniljesukker. Tilsett marengsen litt etter litt og rør til en jevn og fin krem. Smak til med sitron og smør kremen på toppen av kaken. 
Gulrotkake med smørkrem (til venstre) og ostekrem (til høyre)
Nå er jo den norske jordbærsesongen like om hjørnet (den har vel for så vidt kommet med noen dyre utgaver), så prøv gjerne med jordbær til :-)

Lykke til med baksten!


(PS! bildene er fra innlegget i april)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com