lørdag 12. mai 2012

Sjokoladekake uten melk

 - kake til konfirmasjon
Det å bake til andre er veldig hyggelig og i dag skal vi i "tentro-avslutning" (frikirkelig "konfirmasjon") til ei flott jente. Da jeg spurte om de ville ha hjelp til baking, ville de gjerne ha en liten sjokoladekake uten melk. En av gjestene, en liten gutt, kan ikke ha melk - og sjokoladekake sto på ønskelista hos han. Det måtte være ei kake med krem inni, altså ikke bare en langpannekake med krem oppå... 
(Jeg får prøve den glutenfri en annen dag...)
Jeg skulle egentlig lage en rund kake, 24 cm, men selvsagt var det akkurat den størrelsen på kakeform jeg ikke har. Jeg lagde derfor ei stor langpannekake og skar ut en del i midten, 20x20 cm. Denne delte jeg i tre og hadde krem mellom lagene + oppå. 
Jeg lagde en annen krem enn den som "hører til" denne kaka (ikke smeltet smør i), da jeg ville ha en lys sjokoladekrem som ikke stivnet med det samme den var kommet på kaka. Da har pyntet lett for å falle av.  

Oppskriften er til en stor langpannekake som blir ganske høy. Det var ikke problem å dele den i tre. 

Sjokoladekake uten melk
6 egg
6 kopper sukker
400 g smeltet Soft Spesial (annen margarin)
4 ts bakepulver
6 ss kakao
8 kopper hvetemel
3 kopper risdrikk (melk)

(jeg brukte dl som mål: 1 kopp = 1,5 dl)

Pisk eggedosis, bland det tørre og tilsett det vekselvis med risdrikk og smør. Ha røra over i langpanne kledd med bakepapir. Steik kaka i ca. 40 minutter ved ca. 200 grader. 

Kremen til "konfirmasjonskaken"
150 gram Soft Spesial (annen margarin)
4 ss kaffe
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao
ca. 500 gram melis

Rør alle ingrediensene sammen (ikke smelt margarinen!). Smør kremen mellom lagene (delte i tre lag) og oppå (jeg fikk litt til overs). Pynt slik du ønsker. Jeg valgte sommerfuglpynt i fargene lilla, gult og rosa i og med at det var "jentefest".
Vær obs på kakepynt. den kan inneholde melk, gluten, soya og anna "rart"...
De kakebitene som var til overs, fikk originalkremen - og det var noen fornøyde elever som fikk sjokoladekake i timen i går...

Til de resterende bitene av kaka brukte jeg originalglasuren: 

Glasur (til ei stor langpanne)
100 gram smeltet Soft Spesial (annen margarin)
3 ss kaffe
2 ts vaniljesukker
1,5 ss kakao
ca. 300 gram melis

Smelt margarin. Avkjøl litt . Tilsett de andre ingrediensene og ha glasuren oppå kaka. Glasuren stivner ganske fort, så skal du ha på pynt, må det skje ganske fort. 


Elevene var fornøyde, så nå er det bare å håpe at den andre faller i smak hos den lille gjesten, og de andre, på festen i kveld.

God lørdag!
2 kommentarer:

  1. Her ble jeg inspirert til å forsøke sjokoladekrem på kaka til Tullas ettårsdag i stedet for glasuren vi vanligvis bruker (ganske lik oppskrift som din) og sannelig var den god! Tusen takk for inspirasjon :-D

    SvarSlett
  2. Kjekt med litt variasjon :-) 
    Et annet tips: bytt ut kakao med karamellsaus i den "vanlige" glasuren som man ofte bruker. Da får du deilig karamellglasur. Passer godt til f. eks. krydderkake (lagde her om dagen og tok bilder for å ha her på bloggen, men husker ikke lenger hvilken oppskrift jeg brukte.... Har nemlig flere, så jeg må nok bake en gang til)

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com