torsdag 17. mai 2012

Marengskake/pavlova

I går var vi i 23-årsdag hos datteren vår (noen dager på forskudd). Vi spiste først bakt potet med masse godt tilbehør - og så var det kaffe og kaker. Hun hadde gjort det enkelt og brukt Toros ostekake og Marengskake "pavlova". Hun hadde vaniljekrem (Tine + pisket kremfløte) og jordbær på marengskaka - og det smakte fortreffelig :-)
(http://www.toro.no/index.php?mapping=300&id=13140)
I og med at Simon også var med, måtte jo han ha mest mulig likt med oss andre. Når det gjelder middagen, hadde han eget kryddersmør og krydderbernaise (lagd på erlet/vann/kraft fra skinkeboksen), ellers spiste han det samme som oss.

Rebekka hadde lagd en liten marengsbunn til Simon :-)
Krem: 
Vi brukte 1/2 pk Freia vaniljesaus, sukker og tilsammen ca 1,5 dl væske: blanding av erlet og risdrikk. Jeg pisket ca. 1 dl erlet som jeg blandet i, dvs. jeg hadde veldig god hjelp av Thea 
Hun la også på jordbæra - og var veldig stolt. Etter å ha lagd kaka, gratulerte hun onkel Simon med dagen. Er jo ikke så lett å holde styr på hvem som har bursdag, om det er mamma eller onkel når han får egen kake... 

Jeg hadde også med en bit fromasjkake, som jeg hadde i fryseren, men marengskaka var så god, så det ble den som ble spist. Fromasjkaka får han (vi) ta i dag, 17.mai.

Kaker "uten alt" (glemte å pynte fromasjkaka, så det får jeg gjøre i dag)
...og kaker "med alt"

Når jeg har lagd marengskake tidligere, har jeg som regel brukt flere typer bær/frukt på, bl.a. banan, druer, blåbær, bringebær.... Jeg tar det som jeg har. 

Er det sommer, er det fantastisk godt å bruke nyplukkede, norske bær, men ellers i året kan en enten bruke ferske importbær eller kjøpe frosne. Godt blir det uansett. 

Det er ei flott kake å lage til som som har allergi - om vedkommende tåler egg. 

Senere skal jeg lage kake "fra bunnen av" og så legge ut oppskrift (men tror det må bli i bærsesongen :-)

God 17. mai 1 kommentar:

  1. Camillaskiakermaelen18. mai 2012 kl. 11:26

    Flotte kaker! Og særlig pyntinga til Thea!
    Morsom historie også, ikke så lett å holde greie på hvem som har bursdag osv. Othilde øvde på å gå i 17. maitog på onsdag og vifta med flagget og sa: "Jeg elsker deg!"

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com