mandag 28. mai 2012

"Pinsesaus"

I går skulle vi grille - og jeg syns vi hadde spist litt mye bernaisesaus i det siste (Toro krydderbernaise er "uten alt" - og det er  derfor lett å ty til den...), så jeg ville gjerne ha noe annet! Da var det å sjekke kjøleskapet og ta hva som var der. 

Det ble altså en saus med løk og epler, samt timian + + + . Å kalle den for "løk-, eple- og timiansaus", var litt tungvint, men da var det at yngstemann foreslo å kalle den for "pinsesaus". Ja, så ble det da det...

I dag hadde vi skikkelig familiedag - og datteren vår hadde bestilt grillet laks med holladaisesaus og rømme. For allergikeren var ikke dette noe godt forslag, så han fikk samme meny som igår, altså grillet mørbrad og svinefilet - med "pinsesaus". 

Så til oppskriften: 
1/2 eple
1 liten løk
frisk timian
2 ss (40 g) Soft Spesial
3 ss Semper finmix
6-7 dl vann
1/2 dl erlet
1-2 ss oksefond (eller annen fond/buljong)
salt og pepper
litt sukker
 Hakk eple og løk. Jeg har fått en urtepotte med urtesaks - og saksa er genial. Bare å klippe urtene - og dermed er de passe biter. Har du ikke en slik saks, kan du rive urtene eller hakke dem med kniv. 
 Smelt margarin og ha i eple, løk og timian. Surr litt noen minutt (det skal ikke bli brent). Ha i melet og rør rundt. Tilsett vannet, litt og litt. Kok 5-10 minutter og smak så til med fond, salt og pepper og litt sukker (gir en "rundere" smak)
  Sausen smakte fortreffelig til grillet mørbradbiff og svinefilet. Jeg tok bilde av kjøttet, men glemte å ta bilder av maten når den var servert... Vi penslet kjøttet med olje og hadde på salt og pepper. I tillegg til "pinsesausen" hadde vi naturris og salat. Ypperlig pinsemiddag.

Ha ei fin uke!

PS. "Pinsesausen" kan helt sikker spises etter pinse også :-)

2 kommentarer:

  1. Mmm, sausen hørtes utrolig god ut! Må testes :)

    SvarSlett
  2. ...om du tåler "alt", er det selvsagt bare å bytte ut med andre ingredienser :-). Jeg har tidligere brukt basilikum i slik saus, men det var jo kjekt med litt forandring

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com