mandag 21. mai 2012

Hjemmelaget potetmos

Etter at vi begynte å lage hjemmelagd potetmos, frister det ikke like mye med "kjøpemos". Jeg er også veldig usikker på hva som egentlig er i posene en får kjøpt, det står så mange rare navn i varedeklarasjonen, så jeg tør ikke å lage det til allergikeren vår. Hvis jeg serverer "kjøpemos", da blir det Noras hjemmelagde potetstappe (frossen), da en vet hva som er i produktet. 

MEN: å lage potetmos selv er veldig raskt og greit. Ofte tror en at det å lage mat fra bunnen tar mye lengre tid enn å kjøpe halvfabrikat, men det er ikke alltid det stemmer. Det gjelder i alle fall ikke på potetmos. 

Beregn ca. 200 gram potet pr. person (vanlig porsjonsstørrelse). 

Til denne porsjonen jeg lagde, brukte jeg: 
1 kg potet
lettsaltet vann
2-3 dl rismelk+ erlet (melk - eller annen melkeerstatning)
1-2 ss Soft Spesial (annen margarin)
1/2 - 1 ts salt
pepper

Skrell poteten, del den i små biter (da går det raskt) og kok dem møre i lettsaltet vann. 
Hell av vannet og mos potetene (går lettere å mose om en har litt av væsken i). 
Tilsett smør og erlet/risdrikk (melk) og smak til med salt og pepper. 

Er du allergisk kan du bruker Soft Spesial og f. eks. risdrikk og litt erlet - eller noe annet du tåler (mosen får litt finere farge ved å tilsette erlet, da risdrikken er litt grå)

Server!


(Om du tåler fisk/laks og ikke har smakt ovnsstekt laksefilet med hjemmelagd potetmos før, så bør du prøve det)2 kommentarer:

  1. Prøv å lage potetmosen med havremelk,-da blir den ekstra god! Hilsen fra en annen mamma som har hensyn å ta ;)

    SvarSlett
  2. Hørtes godt ut :-) Jeg prøvde en gang å tilsette Outly havrefløte i risgrøt - og da var allergikeren syk med diaré i 15-16 timer.... Aldri prøvd igjen. 

    I følge Outly og Go Green (og en til som jeg ikke husker navnet på i farta) selv, er ikke havreprodukter garantert glutenfrie

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com