Sjokolademousse er en slager, men problemet tidligere har vært at jeg aldri husker hvilken oppskrift jeg har brukt, og derfor har det ikke vært så ofte at jeg har lagd det. Nå satser jeg på at jeg skal finne den senere (kjekt med blogg)....
Oppskriften er nok til 3 - 4 personer:
20 g sjokolade som smeltes
20-30 g sjokolade (f. eks. appelsinsjokolade) som hakkes/raspes
20-30 g sjokolade (f. eks. appelsinsjokolade) som hakkes/raspes
2 egg
2,5 dl erlet
1/4 ts salt
1-2 ts vaniljesukker
1-2 ts vaniljesukker
2 ss sukker (kan sløyfes)
2 ss nesquick (kan sløyfes)
Start gjerne med å piske erlet med salt, sukker og vaniljesukker, slik at det er klart. Stivpisk også eggehvitene. De skal være så stive at du kan snu bollen på hodet...
Smelt sjokoladen i vannbad (kok opp vann i en kjele, sett en mindre kjele eller en skål oppi. Bryt opp sjokoladen og la den smelte)
Skill eggeplomme og eggehvite. Rør en og en eggeplomme inn i den smeltede sjokoladen (den blir ganske tykk). Ha blandingen i erleten som er pisket med sukker/vaniljesukker og rør sammen (jeg bruker mixeren for å få det rørt skikkelig ut).
Hakk (rasp) sjokoladen - og tilsett den i blandingen. Ha i nesquick hvis du ønsker det.
Rør forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene og legg moussen over i ei skål.
La den stå kaldt et par timer før den serveres.
Hakk (rasp) sjokoladen - og tilsett den i blandingen. Ha i nesquick hvis du ønsker det.
Rør forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene og legg moussen over i ei skål.
La den stå kaldt et par timer før den serveres.
NB! Sjokolade uten melk og soya, blir gjerne mørk sjokolade (60-80% kakao), dvs. at den er ganske sterk - og ikke så søt. Jeg bruker derfor litt sukker og nesquick i for å få moussen litt mildere og søtere. Ved å bare smelte noe av sjokoladen og hakke resten blir den også mildere (eller føles mildere). Den vil heller ikke bli så mørk, så her kan du variere litt hvordan du vil ha smaken og fargen. Sjokolade med appelsinsmak gir en frisk og god smak.
Freia sjokoladesaus kan også brukes. Da kan du ev. bytte ut nesquick eller noe av sjokoladen.
Smak deg fram, slik at du finner "din" smak.
Moussen kan fryses :-)
Freia sjokoladesaus kan også brukes. Da kan du ev. bytte ut nesquick eller noe av sjokoladen.
Smak deg fram, slik at du finner "din" smak.
Moussen kan fryses :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com