lørdag 31. mars 2012

Bakt potet

Bakt potet slår alltid an her i huset. Det er også veldig greit å servere når man har allergiker(e) i huset - eller på besøk. Her kan en jo selv forsyne seg med det som frister - og en tåler. Vi hadde det lørdagen for 14 dager siden - og tenkte å lage det i kveld igjen. Jeg legger ut bildene jeg tok da, slik at noen kan få inspirasjon til dagens meny - og kan handle det de trenger :-)
Bordet er dekket :-)

Pakk potetene inn i aluminiumsfolie (eller kjøp ferdig innpakket). Steik dem på sterk varme (225-250 grader) til de er gjennomstekte. Vi stekte våre én time i dag, men de var ikke av de største. Kjenne på dem med f. eks. en strikkepinne eller spiss kniv for å være sikker på at de ikke er harde/rå (det tar litt tid).

Det er ikke bakt potet uten kryddersmør. Vi bruker å lage dette selv. For oss som tåler "alt", bruker vi Soft Flora, Natvig krydderblanding og ev. bakepotetkydder hvis vi har det. Da jeg er allergisk mot hvitløk, bruker vi ikke dette i, men de som tåler det, sier at det smaker deilig...

Allergikeren blandet selv kryddersmøret i dag og han brukte: Soft Spesial, grillkrydder, kyllingkrydder og paprika (smøret fikk en fin, rød farge). Ta det krydderet du liker.

I dag lagde jeg også Toro krydderbernaise og serverte den lunken. Har en litt saus, kan en spare litt på smøret (selv tåler jeg ikke for mye fett). 

Hvis man tåler rømme, smaker det også veldig godt til. 

Mais, skinke og ost (hvis en tåler det) er et "must" når man skal ha bakt potet, men ellers kan man jo velge hva en liker og tåler (f. eks. bacon). 
NB! Les varedeklarasjonen på skinkeboksene/pakkene. Vi oppdaget nemlig for litt siden at bogskinke ikke var trygg. Picknikskinke derimot, er trygg for allergikeren vår

Vi bruker som regel salat til (jeg er nok mer enn gjennomsnittlig glad i salat...). Noen ganger blander vi salaten, andre ganger, som i dag, har vi ingrediensene hver
 for seg i skåler. Da kan man ta det man liker...

 Deilig middagen! Vel bekomme :-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com