torsdag 26. april 2012

Det estetiske...

... er viktig for meg! 

Jeg er veldig glad i å pynte og ordne, både til hverdag og fest, og jeg er "avhengig" av blomster, servietter og lys. Jeg ha blomster på alle bord - og selvsagt  servietter og lys passe til: Levende lys hører med til hvert måltid, enten det er middag eller ettermiddagskaffe. 
Nå om dagen er jeg litt desperat! De oransje og gule påskeblomstene har nemlig sett sine bedre dager og er på tur ut av huset, men selvsagt glemte jeg å kjøpe nye i dag. I mangel av pynt, skar jeg av en blomst av en orkidé (jeg fikk den av allergikeren sist helg fordi han satte pris på alt jeg gjorde for han). Sammen med litt eføy - og selvsagt lilla lys, ble det riktig så fint :-)
 
Selvsagt er det viktig å pynte bordet når det er høytid, f. eks. påske...
...men en kan også gjøre det en helt vanlig hverdag!
Jeg er veldig glad i fine, varme farger, som f. eks. oransje. Fargen passer godt på høsten, men jeg bruker det mye ellers i året også
Lilla er også en favoritt når det gjelder farger. I fjor hadde jeg lilla i stua nesten hele høsten - og et par uker før advent måtte jeg skifte til oransje for å få litt avveksling før advent - og lilla igjen... 
Jeg liker godt tulipaner, og tidlig på våren plukker jeg ofte blåbærlyng og har sammen med dem. Her har jeg også blandet inn fine "gåsunger" :-)
Noen ganger er jeg med og pynter til fest, og i fjor vår hjalp jeg ei med å lage dekorasjoner til en konfirmasjon. Jeg utførte bare jobben sammen med henne, så jeg kan ikke ta æren for ideen...
MEN: et konfirmasjonsbord trenger ikke å ha tradisjonelle dekorasjoner. Hva gjør en når konfirmanten var veeeeeeldig glad i lego som liten? Jo, da bruker en lego som pynt (og bordkort). I og med at legoen er fargerik, valgte vi å ta opp fargene i blomster og lys. Fargerikt og originalt :-) 
Heldige meg fikk lage dekorasjon til bryllupet da vår datter giftet seg i august 2007

Også ute er det viktig å ha blomster, både på bordet.... 
...og i krukker

MEN: hva er vel vakrere enn når naturen virkelig våkner til liv - og frukttrærne står i blomst? 
Nå har det regnet mye i flere dager her i Telemark, men til helga er det visst meldt varmere vær. 
Jeg gleder meg til frukttrærne står i blomst igjen - og å kunne skue knallblå himmel mellom greinene som bugner av blomster :-)

God torsdagskveld!
4 kommentarer:

 1. Camilla Skiaker Mælen26. april 2012 kl. 22:58

  Så fint du har det, og så fint du gjør det!

  SvarSlett
 2. Takk! Og nå er det nybakte rosinlefser. To dager med lefsebakst er jo lurt når en egentlig skulle lest til eksamen..... MEN: 3-4 konfirmantfamilier (les: mødre) blir nok glade når kaffen skal serveres. 

  SvarSlett
 3. For en kreativitet du har, nydelig:-)

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com