søndag 18. mars 2012

Havredessert med frukt/bær

Her er en deilig havreblanding som passer godt som basis i dessert. Server blandingen med bær/frukt som du liker og tåler :-) På sommeren er det selvsagt godt med ferske produkter, men det går greit med syltetøy/mos også. En får jo kjøpt bær i butikkene nå også, men de utenlandske smaker nok ikke så friskt som de norske (patriot!).
I følge min ikke-allergiske mann smaker blandingen veldig godt i frokostblanding også. 
Havreblanding: 
2 ss (ca. 50 g) Soft Spesial
3/4 dl sukker
2-3 dl glutenfri havregryn (hvis du syns havregrynene er for store: kjør dem gjennom foodprosessor)
1 ss honning
litt kanel

Smelt smør, sukker og honning. Tilsett havregryn og kanel. Brun på svak varme til blandingen får fin farge.
NB: Panna blir veldig varm - og selv om du tar steikepanna av plata, vil blandingen fortsette å brunes... Legg over på at fat og avkjøl. Ha det i pose og "knus" blandingen (den henger nok sammen). 
Servering: 
Legg havreblandingen på et fat eller en skål. Ha på bær/syltetøy/frukt. Til slutt har du på litt pisket erlet eller is
I dag brukte jeg blåbærsyltetøy (i mangel av fersk blåbær) og eplemos med biter her + erlet på toppen.
NYT!

Tips 1: Liker du ikke honning/kanel, dropper du det. Du kan selvsagt bruke "vanlig" margarin og havregryn - og vanlig kremfløte eller annen fløteerstatning.

Tips 2: Om du bare smelter smøret og blander det med de andre ingrediensene, kan du bruke det som smuldredeig til eple/blåbærpai-dessert (du finner noe lignende her) - eller du kan "tilsløre noen bondepiker", som jo er ganske lik denne desserten :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com