onsdag 21. mars 2012

Hvitsaus med fiskepudding...

Min datter hadde en innlegg med oppskrift på terteskjell med fiskepudding og reker for litt siden, og da var det spørsmål fra en av leserne, Tonje, om jeg kunne lage en variant som hun også kunne spise. Tonje tåler litt melk i f. eks. fiskepudding, men må ellers ha det laktosefritt. 

MEN når jeg først skulle lage en variant uten (for mye) melk, så tenkte jeg at da fikk den være glutenfri også. Så da satt min mann og jeg i går og spiste delvis gluten/melkefri middag selv om vi tåler det meste. MEN: det smakte godt :-) 
(PS. Vi bruker som regel loff istedenfor terteskjell, derfor er det ikke bilder av det her)
Enda en deilig middag..

Hvitsaus
(Oppskriften er til ca. 3 personer). 
4 dl risdrikk (eller annen melk/melkerstatning som du tåler)
1/2 dl erlet (kan sløyfes/erstattes med annen fløteerstatning)
2,5 ss Semper finmix 
ca. 1/2 ts salt
pepper
malt muskat

Rør ut melet i kald risdrikk/melk. Kok opp. Sausen må koke ca. 5-10 minutter for å få bort melsmaken. Tilsett erlet og smak til med salt, pepper og muskat. 

Tilsett 400 g fiskepudding i biter og ev. 2-300 gram amerikansk grønnsaksblanding. Jeg sjekket fiskepudding i kjøledisken på flere butikker, og alle var med melk. På utenmelk.no står det imidlertid at det finnes uten melk også. 

En kan selvsagt lage fiskepudding selv. Den smaker mye bedre, det er mere fisk i den - og en kan la være å f. eks. ha i melk. MEN i dag hadde jeg ikke tid til det... 
Vi bruker som nevnt loff til, men liker og tåler du terteskjell, er det jo det som egentlig skal være til... Tåler du ikke mel, kan du fint bruke glutenfritt brød eller baguetter - eller hjemmelagd foccacia (deles på langs, slik at det ikke blir så tykke skiver). 

Server ellers med salatblad og reker, ev. skinke/bacon om du ikke tåler skalldyr.  

Vi ble mette - og allergimaten smakte godt for oss to som tåler (nesten) alt :-)

7 kommentarer:

 1. Tusen takk for en flott oppskrift til en nydelig middag! Denne får jeg lage til helgen :)  Det er meg som er Tonje, så takker deg for at du tokk deg tid til å lage denne til meg!  Du er flink til å blogge, det er igrunn din datter også! Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 2. God middag :-) 

  Hvis du er glad i fisk, kommer det oppskrift på en superenkel fiskegrateng etter hvert. Må bare få lagd gluten/melkefri en dag :-)

  SvarSlett
 3. Det her så godt ut! Og så fantastisk at du lager uten alt, selv om dere tåler alt selv, bare for å ha på bloggen! ;-)  Det er nok flere enn jeg som setter pris på det!! :)

  SvarSlett
 4. Må jo prøve ut litt - selv om ikke allergikeren er heime... 

  I dag ble det ostesufflé "med - og uten alt", så da kommer det også på bloggen en dag. 

  Da vi spiste sa jeg til mannen min at hvis jeg selv en dag skulle bli veldig allergisk, da vet jeg hvordan alt smaker... :-)

  SvarSlett
 5. hehe, ikke bare vet du hvordan det smaker, men du vet åssen du skal lage alt og! :)
  Så  ostesuffléen på bloggen til Rebekka, gleder meg til å se uten-varianten av den, for den så veldig god ut. :)
  Og gratulerer med nytt barnebarn på vei - stas!

  SvarSlett
 6. Så spennende med en fiskegrateng:) det er jeg veldig glad i så den blir spennende å prøve :) 

  SvarSlett
 7. ...regner med at du har funnet "uten alt"-varianten på bloggen: http://www.utenalt.com/2012/03/ostesuffle.html

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com