tirsdag 20. mars 2012

Smakfull kyllingrett

Her om dagen hadde jeg planlagt "sprøstekt kylling", men så fant jeg ut at jeg ville prøve noe nytt. Og i og med at jeg har denne bloggen,. så tenkte jeg at jeg fikk lage noe "uten alt". 
Såpass nytt ble det at retten ble til mens jeg lagde maten. Jeg ryddet litt i kjøleskapet, så det ble en sånn "man tager hva man haver"-rett

Til 2-3 personer trenger du: 
2-3 kyllingfilter (jeg liker godt "First Price")
1/2 eple
1/2 gulrot
1/2 persillerot
4-5 sjalottløk 
5-6 skiver (40-50 g) spekeskinke 
1 ss olivenolje (eller annen olje, men kan også sløyfes om du vil ha en mager variant)
50 g mozarella-ost (den jeg brukte er lagd av bøffelmelk og tåles av de fleste. Annen ost kan brukes)
kyllingkrydder
Del kyllingfiletene på langs, slik at de ikke blir så tykke. Legg dem i en ildfast form, gjerne med bakepapir. 
finhakk gulrot, persillerot, løk og eple
Finhakk også spekeskinke og bland dette med det andre. Bland i olje og osten som deles i småbiter (den er myk...). Ha i krydder og smør blandingen over kyllingfileten.
  Steik ved 225 grader i 30-40 min.Ha gjerne på grillfunksjonen de siste minuttene, men pass på så det ikke blir brent (hvis du kan bruke "vanlig" ost, blir den nok sprøere på toppen...)
Server retten gjerne med ris, salat og en saus som du liker - og tåler. I dag var ikke allergikeren heime, så da varmet vi opp noe bernaisesaus vi hadde stående. Om du ikke tåler "alt", er både lett bernaise og krydderbernaise fra Toro uten gluten/melk/soya.

 Kos deg!


PS! Det luktet nyyyyyyyydelig på kjøkkenet mens retten sto i ovnen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com