mandag 12. mars 2012

Krumkaker

Nå også uten egg

De siste årene har vi bare lagd krumkaker "uten alt". De blir sprø og gode, og vi syns vel alle at de egentlig smaker bedre enn de "vanlige", så da blir det bare denne typen. 

Jeg har fått forespørsel om krumkakene mine/våre kan lages uten egg - og det måtte jo testes ut...

Jeg prøvde den gode, gamle oppskriften (oppskriften på den finner du her), men byttet ut egg med eggerstatning fra Orgran. Pulveret kan enten blandes ut i vann - eller tilsettes som det er. Jeg blandet det ut i vann, brukte en liten visp (klumpet seg litt). 

Kakene trengte litt lengre steiketid og de ble SVÆRT sprø (nesten som sukkerknekk). Det var nesten vanskelig å lage "flatkaker", for de stivnet så fort. Jeg måtte skjære flere ganger med kniven og knekke dem i to etterpå. Når det gjelder de krumme, måtte de krummes fort - før de stivnet...

Røren sto i ca. 15 - 20 min før jeg begynte å steike, og da måtte jeg tilsette litt mer vann (det må jeg ofte gjøre med den andre typen også). 
Oppskrift:
4 ts eggeerstatning (røres ut i vann, les på pakken) (eller 4 egg om du kan ha det)
250 g sukker
250 g Semper finmix/annet glutenfritt mel (ev. hvetemel om du tåler det)
250 g potetmel
250 g Soft Spesial (ev. annen margarin/smør)
2,5 dl vann

Pisk/rør sammen eggertatning (egg) og sukker. Tilsett det tørre og vann/smør vekselvis. La røren stå noen minutter før du steiker. Ha 1 ss røre i jernet. 

Her i huset er vi veldig fornøyde med "flatkaker", og lager nesten bare det. Det blir mange kaker - og ikke minst: det er mye mindre søl når en skal spise...
 
"Flatkaker" og krumkaker uten egg/melk/mel/soya/nøtter - og fisk og skalldyr :-)


Oj, jeg ble så fristet!!! Jeg kjenner det at i dag trenger jeg jammen noen nystekte krumkaker av "vanlig"type også (dvs. "uten alt" :-) )
Gleder meg til ettermiddagskaffen om en liten halvtime (bildet er fra tidligere bakst)(Retten er lagd/kan lages uten gluten/melk/soya/nøtter/egg)

2 kommentarer:

  1. Hei igjen. Disse må jeg prøve, har vært på utkikk etter oppskrift på krumkaker "uten alt", hvis du lager den tykkere skulle det vist være greit å bruke som iskjeks:) Må prøves!

    SvarSlett
  2. Det kan godt hende den fungerer til iskjeks :-)
    Det kan variere litt på hva slags oppskrifter som passer til de ulike krumkakejernene, så håper det vil fungere. Disse smaker i alle fall veldig godt!

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com