mandag 5. mars 2012

ENKEL WOKGRYTE MED BIFF

(inneholder soya)
Dette er en enkel og god wokrett med biffkjøtt, frosne wokgrønnsaker og ris. I og med at sønnen vår ikke tåler soya, er dette ingen rett han kan spise, men om det er gluten du ikke tåler, kan du lage denne glutenfri, bare vær obs på å bruke en soyasaus uten gluten, f. eks. "Soy-Kong Soyasaus", Kikkomans "Soyasaus uten gluten", "La choy Soy Sauce"...

Til 2 personer: 
2-300 g biffkjøtt
300 g wokblanding
3 dl vann
3 ss soyasaus
jevning av : 
1/2 dl vann 
2 - 2,5 ss maizena

Skjær kjøttet i strimler og steik det på sterk varme. Tilsett vann og soyasaus og kok et par minutter til kjøttet er mørt. Ha så i grønnsaker og kok opp. Lag jevningen: rør ut maizena i vann og tilsett dette til du får passe tykkelse (slik du liker sausen). Kok i to minutter. Smak ev. til med salt/pepper, men vær obs: soyasausen er ganske salt. Ha gjerne i litt sukker (1/2 ts) for å få litt "rundere" smak. Server med kokt ris. 

Vi hadde fullkornsris til, men jeg angret litt på det, fordi jeg syns nok at kleberis (f. eks. jasminris), er enda bedre :-)

2 kommentarer:

  1. Oh...det se godt ut!!! Hvor kjøpte du denne kjøtt Tove? Er det Filet? Hilsen Martina ;-)

    SvarSlett
  2. Hei Martina. 

    Det er mørbradbiff (filet av storfe) jeg har brukt her. Jeg kjøper som regel kjøttet på Meny, men de har slikt overalt. Du kan egentlig velge det kjøttet du liker: enten det er storfe, svin, kylling.... 

    Jeg er veldig glad i storfekjøtt i wok. 

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com