tirsdag 24. desember 2013

God jul

Når vi ser ute, er det ikke så mye som minner om jul... Litt snø ligger det riktignok igjen i hagen og ute på jordet, men etter dagesvis med regn, er det ikke mye tilbake. 
Hjertet som skinner så fint på kvelden, var i fjor dekket med snø, men i år, er det helt bart... 
...og det er nesten så vi kan plukke friske urter i urtebedet...
Allikevel: det er jul, enten været er på det ene eller andre måten. 
"...I dag er det fødd dykk ein frelsar..." 
(fra juleevangeliet i Luk. 2)
Et flott bilde med juleevangeliet trykt på, kjøpt på julemessa på "Fredheim" i Kviteseid. 
Nedenfor står ullfigurene jeg kjøpte på Island i fjor høst: Maria, Josef og Jesus-barnet. 
Litt færre pakker under treet i år, men så er vi bare to heime i motsetning til i fjor da vi var 9. 

Alle ungene med sine + reservebesteforeldrene og et vennepar med tre barn var her på julegrøt og spekemat i går, så da var vi litt flere her: 17 til bords. Da var det risgrøt og rømmegrøt "med alt" + risgrøt "uten alt" (kokt med Natruli' risdrikk og smakt til med litt Soft Spesial og vaniljesukker.) 

Datteren vår med mann og barn har sovet her i natt og dro i formiddag, mens de andre dro i går, så nå er det stille i heimen.

Om litt skal vi dra ned på julegudstjeneste i menigheten vår. Vi har hatt ansvar for den nesten alle år vi har bodd her, og det hører med for at julaften skal bli "fullkommen". 
Når vi kommer heim, må vi nok ha oss en kaffekopp og en lefsebit før vi begynner på middagen. 
På menyen i dag står kalkunfilet, kokte grønnsaker, hasselback-potet og viltsaus. Til dessert blir det riskrem (eller karamellpudding). 

Videre utover kvelden blir det å pakke opp pakker, drikke kaffe og spise julekaker og julegodt - og hvem vet: kanskje vi må ha middagslur i år når vi er alene :-)

I morgen gleder vi oss til besøk av to familier. Da blir det skinke og kyllling til middag, riskrem og karamellpudding til dessert, pakkeleik og anna sprell - og 4. juledag kommer alle ungene med sine tilbake på familiemiddag. Vi har med andre ord mye å se fram til.

Jeg ønsker deg og dine ei riktig god jul

2 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com