onsdag 18. desember 2013

Jannes kokostopper

I år hadde jeg lyst å lage julekaker med kokos, og da jeg fant ut at min venninne Janne lagde kokostopper, som i "vanlig" utgave er "uten alt", spurte jeg henne om oppskrift - og fikk den for å legge den ut her på bloggen. 

Det tok ikke mange minutter å lage disse, altså ypperlig for meg! 

Det ble ganske mye farge på dem, så jeg tok dem ut etter ti minutter, da jeg trodde de skulle være hvite. Janne sa imildertid at hennes også fikk ganske god farge på tuppene, så da er det kanskje slik de skal være. Det kan hende at jeg tar litt mindre grader neste gang og heller lar dem stå litt lengre. 

Jannes kokostopper (1/2 porsjon, ca. 25 stk)
3 eggehviter
1,5 dl sukker
3 (3,5) dl kokosmasse
1 kryddermål/1 ml tragant (fås kjøpt på apotek)
-----
175-180 grader i 10-15 minutter
Pisk eggehvitene litt (mixer) slik at det blir skum, men de skal ikke bli stive. Bland sukker, kokosmasse og tragant i en (tykkbunnet) kjele og tilsett eggehvitene. 
Varm alt på svak varme til det blir en seig deig. Begynn med 3 dl kokosmasse og tilsett med hvis deigen blir for løs (kokostoppene skal ikke sige utover)
Sett så deigen med teskje på steikebrettet...
...og steikes ved 175-180 grader i 10-15 minutter. 
 Adventskaffi med kokostopper

Kokostoppene oppbevares i tett boks


2 kommentarer:

  1. Blir disse seige?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, disse skal være - og ble seige. Da jeg sjekket dem i går, etter noen dager i kakeboks, var de litt for seige... Jeg satte dem derfor på litt "ettertørking" i ovnen: ca 80 grader med døra litt åpen (har ikke varmfluft akkurat nå). Sjekket dem da de var blitt avkjølt - og da var de (passe) seige og gode :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com