søndag 22. desember 2013

Krumkaker uten egg, melk, gluten, soya og nøtter

I mars i fjor la jeg ut en oppskrift på krumkaker som også var uten egg, hvor jeg erstattet egget med "no egg". Nå fant jeg ut at jeg skulle prøve en gang til, men da med bakepulver i stedet for "no egg" - og de ble veldig bra. Disse ble enda sprøere enn de krumkakene jeg bruker å lage ellers (som er uten gluten, melk, soya og nøtter). 

Jeg lagde ikke så mange: jeg tok ca. 1/4 porsjon av min "vanlige" oppskrift, slik at det ble ca. 15 stk.


Krumkaker uten egg, melk, gluten, soya og nøtter
 60 g smeltet soft spesial
60 g sukker
1 ss bakepulver
60 g potetmel
60 g semper finmix
ca. 1/2 dl kaldt vann (må gjerne ha mer)
ev. kardemomme

Bland sammen ingrediensene og pisk slik at det blir en jevn og fin røre. Den tykner fort - og da må du  tilsette mer vann. Jeg lagde noen med - og noen uten kardemomme, så her er det fritt fram etter hva du liker. 

Vi lager jo ofte "flatkaker": deler de bare i to med det samme de er ute av jernet, men det er fullt mulig å krumme dem også. Husk bare på å gjøre det med en gang de er tatt ut av jernet. 
I og med at vi tåler egg her i huset, ble de eggefrie gitt bort, sammen med noen peppernøtter (husk riktig mel: semper + jytte) - så da gleder de forhåpentligvis noen andre også...

Ha en god søndagskveld 
- med - eller uten krumkakesteiking :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com