mandag 31. desember 2012

Riskrem med rød saus

Vi hadde planlagt å ha riskrem til dessert på julaften, men dagen før endret vi planene og valgte bort riskremen... Men etter å ha hatt lyst på riskrem i flere dager (blant annet frista av en annonse på ei nettavis...), så fikk jeg endelig lagd det en dag i romjula :-)

Det var litt "nedtur", for risgrøten hadde vært frossen, og da ble den litt "vassen", men smaken var god. 
Vi hadde besøk da vi hadde den til dessert, så jeg lagde en stor bolle/skål.

Melkefri utgave:
Vår riskrem-utgave er med melk, men den kan selvsagt lages melkefri.
Vi har alltid gjester på lillejualften og da serverer vi risgrøt, rømmegrøt og spekemat. I og med at det var to melkeallergikere her den dagen, lagde vi melkefri risgrøt. Vi brukte Geisha grøtris (liker best den langkokte) og Naturli' risdrikk. Vi hadde også en skvett Erlet i på slutten. Vi hadde som sagt planlagt å ha riskrem på julaften, og da skulle vi piske Erlet som vi skulle blande med grøten. Om du tåler soya/havreprodukter, kan du selvsagt bruke det til den melkefrie grøten/desserten (rødsausen er trygg for alle)
 RISKREM
ca. 1 kg ferdigkokt risgrøt
4-5 dl fløte (eller fløteerstatning)
5-6 ss sukker (eller hvor mye du selv ønsker)
3-4 ts vaniljesukker

Pisk fløten stiv med sukker og vaniljesukker. Tilsett fløten og bland godt sammen. Hell den over i en serveringsskål.

 RØDSAUS
7-8 dl sterk rød saft (jeg hadde blanding av bringebær og rips)
jevning: 1 dl vann + 2 ss potetmel

Kok opp safta. Ta kjelen av plata. Rør sammen vann og potetmel, tilsett dette i den varme safta (kan være greit å ikke tilsette alt om du ønkser en tynn saus). Varm så blandingen opp til kokepunktet. Avkjøl sausen
I tillegg til rød saus syns jeg det smaker veldig godt med litt rørt bringebær til riskremen, derfor hadde vi også det til den. 

Ha en fin nyttårskveld - 

GODT NYTT ÅR!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com