mandag 10. desember 2012

Rislapper

Om du har rester av risgrøt, passer det godt å lage noen rislapper til kaffen. 
Jeg har prøvd dette bare en gang med melkefri utgave - og det smakte godt :-) Jeg brukte kokosmelk i, men neste gang vil jeg prøve med rismelk, for å se hvordan det blir. 

Jeg hadde kokt grøt etter anvisning på pakken (Geisha) og brukte Naturli' risdrikk, da jeg syns den er den enste som gir passe tykkelse på grøten. Jeg har tidligere prøvd andre typer rismelk, men problemet da har vært at den har blitt tynn i kokingen. 
Rislapper
4 dl/400 g risgrøt
1/2 ts salt
1/4-1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 bokx kokosmelk (feit type)
ca 100 g Semper finmix

Rør/pisk alt sammen. Røra skal være tykk (da er lappene lett å få snudd). La røra stå 20-30 minutter før steiking. Ha litt smør/olje i panna, og ha en liten øse røre i til hver lapp. Dra den litt utover med øsa (den er så tykk at den ikke siger utover). Steik lappene på begge sider. 
Rislappene smaker godt nystekte med sukker eller syltetøy på. 


Ha en god mandag!

2 kommentarer:

 1. Disse skal vi absolutt teste ut. :D

  Vi lager forresten risgrøten vår på kokosmelk og vann, det blir veldig godt. Syns rismelk gjør grøten så grå, men det kan jo komme av merket rismelk vi brukte også.

  I går bakte vi melkefrie pepperkaker og de er så gode at jeg jammen tror vi må bake en ladning til nærmere julaften. ;)

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Grøten vi lager blir også grå, men det er nok fordi vi bruker "Naturli' risdrikk". De andre rismelk-typene fungerer ikke til koking, syns jeg. Hvis jeg har erlet, har jeg ofte litt av det i. Da blir fargen bedre...

   Lykke til med "testingen" - og mer pepperkakebaking.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com