Etter mange dager med kjøttmat, sto det endelig fisk på menyen i går. I og med at vi hadde noen laksebiter i fryseren, ble det til at vi tok det.
Jeg fant ut at jeg ville prøve en ny vri i dag, så da ble det "Laks på grønnsaksseng". Det var bare oss to "gamle" i heimen i går, og begge tåler melk og gluten, derfor blir det en middagsrett med dette i dag.
Denne retten kan imidlertid gjøres melke- og glutenfri. Du kan velge å lage en fiskesaus/hvitsaus fra bunnen av og som du tåler - ellers så har Toro sauser som kanskje kan brukes. Lofoten Fiskesaus og Parisienne Fiskesaus er uten melk, gluten og soya og Kremet Hollandaise med appelsin og sitron er uten gluten (men med melk). Om du ønsker bernaisesaus over fisken, er både Lett Bernaise og Krydderbernaise uten melk, gluten og soya.
Jeg lagde mat til to og brukte da:
350-400 g grønnsaksblanding
350-400 g laks
ca 3 del fiskesaus (vi brukte Knorr Hollandaise)
sitronpepper
Ha grønnsaker i en smurt, ildfast form. Kok sausen og hell denne over grønnsakene.
Legg fiskebitene over og krydre dem med sitronpepper.
Steik retten ved 225 grader i 25-30 minutter.
Vi serverte fisken med lettvinte fløtegratinerte poteter fra Mills... Her er det imidlertid mange andre serveringsmuligheter: melkefrie "fløtegartinerte" poteter, kokte poteter, potetmos, flatbrød, godt brød (f. eks. foccacia), pasta penne eller tagliatelle...
Ferdig stekt - og klar for servering
Deilig middag, enten det er hverdag eller helg.
God helg!
Så enkelt! Takk for tips:)
SvarSlettBare hyggelig :-)
SlettI dag ble det en enda enklere variant: matfløte med litt maizena istedenfor posesaus. Ellers bør du prøve den fylte torsken med bacon som jeg la ut i dag. Den kommer til å bli lagd flere ganger her...
Tinte du grønnsaksblandingen før du stekte retten?
SvarSlettSilje: Jeg brukte dem frossen :-)
Slett