torsdag 1. november 2012

Pannekaker

Hva gjør en når klokka er ni på kvelden, og en får lyst på pannekaker? 

Jo, da lager man pannekaker - og serverer mannen nystekte pannekaker med blåbærsyltetøy når han kommer hjem seint på kvelden etter å ha vært hele dagen i kulturanlegget for å ordne til HalloVenn....

Ikke nok med at en får lyst på pannekaker, men fordi man har en allergiblogg, så tenker en jo som så at en kan jo like godt lage pannekakene "uten alt" - og da ble det slik.
Her er oppskrifta (8-10 små pannekaker):
2 dl Semper finmix
1/2 ts salt
1 ss sukker (kan sløyfes)
3 dl risdrikk/rismelk
2 egg

Soft Spesial eller olje til steiking

(for "vanlig" utgave: bytt ut mel med hvetemel og risdrikk med melk)


Bland det tørre. Sikt gjerne melet (det glutenfrie melet er ofte klumpete). 
Ha i risdrikk og rør glatt. Ha i eggene og pisk godt sammen (jeg brukte bare visp). La røra stå i 20-30 minutter før du steiker. 
Ha litt Soft Spesial (eller olje) i steikepanna når du steiker. 


Server gjerne med blåbærsyltetøy og/eller sukker - og nyt kveldsmaten!

Om en ønsker pannekakene til middag, kan det kanskje være greit å ha i litt mer mel, slik at de blir tykkere - og det blir litt mer mat i dem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com