onsdag 7. november 2012

Eplekake, med - og uten alt

På onsdagskveldene har jeg ofte behov for å gjøre noe praktisk - og da blir det ofte baking. I kveld har det blitt eplekake med- og uten alt, 80 sjokolademuffins (med alt) og 24 muffins "uten alt", også uten egg. 

I dag blir det oppskrift på eplekakene - og så får muffins komme senere. 

Jeg lagde en liten kake "uten alt" og en stor "med alt". Oppskriften er en jeg har hatt i mange år, og kaka er veldig rask og grei å lage. Jeg brukte den samme oppskriften på begge kakene og bare byttet ut mel, melk og smør med "allergivennlig" utgave.
Eplekake, liten langpanne (tall i parentes = stor langpanne):
2 (3) egg
2 (3,5) dl sukker
50 (100) g Soft Spesial/annen margarin
3/4 (1,5) dl risdrikk/melk
2,5 (4,5) dl glutenfrit mel/hvetemel
1,5 (2,5) ts bakepulver

3 (6) epler
(litt glutenfritt mel/hvetemel)
ca. 3 ss sukker
kanel

liten langpanne, 170 grader i ca. 45 minutter
 Pisk egg og sukker. Kok smør og melk og la det avkjøle noen minutter. Bland det vekselsvis med det mel/bakepulver. Ha røren i en liten langpanne, kledd med bakepapir. 
Skrell eplene og del dem i biter. Vend dem gjerne i litt mel, da faller de ikke så lett til bunnen av forma. Legg dem på kaka og strø over litt sukker og kanel
...eplekake "uten alt" klar til steiking....
...og en "med alt".
 OG: ferdig stekt!

 Nytraktet kaffe og deilig, nystekt eplekake "uten alt"...

...og de gamle, skrukkete eplene fikk et nytt liv :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com