onsdag 21. november 2012

Sjokolademuffins x 3


Her om dagen bakte jeg masse muffins (ca 80 stk) som jeg hadde med til elevene i vg1. Da en av elevene ikke kunne ha de "vanlige", prøvde jeg meg fram og lagde en allergivennlig utgave, uten egg, melk, nøtter og gluten. Men i og med at allergikeren vår tåler egg, måtte jeg selvsagt prøve min gode, gamle oppskrift tilpasset han, dvs det vi kaller "uten alt", så du får derfor 3 ulike varianter av muffinsoppskrifter i dag, både med- og "uten alt" - og "uten alt" uten egg...


Sjokolademuffins "med alt" (ca. 40-50 stk)
4 egg
4 dl sukker
2 dl melk
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
6 ss kakao
200 g smeltet, avkjølt margarin

200 grader i ca. 15 minutter

Pisk eggedosis. Bland det tørre og ha det i vekselsvis med melk og smøret som er litt avkjølt. Fyll røren i former: ca. ei stor ss i hver form
Steikes ved 200 grader i ca 15 minutter

 Ca 80 muffins (dobbel oppskrift) ferdig stekt - og klar til å spises

Ekstra gode blir muffinsene om du har i 1 ts vaniljekrem før steiking - eller en bit sjokolade... (la den stå et øyeblikk i ovnen slik at sjokoladen smelter litt - og rør så rundt før du steiker ferdig). Sjokolademuffins "uten alt", men med egg (halv porsjon, ca. 20-25 stk)
(oppskriften er den samme som over, men tilpasset uten gluten, melk og soya)
2 egg
2 dl sukker
1 dl eplejuice (hadde ikke rismelk)
3 dl Semper finmix
1 ts bakepulver
3 ss kakao
100 g smeltet, avkjølt Soft Spesial

200 grader i ca. 15 minutter
 Pisk eggedosis. Bland det tørre og sikt det i eggedosisen vekselsvis med smeltet Spft Spesial og eplejuice. Lag ca 1 stor ss i hver muffinsform og steik dem ved 200 grader i ca 15 min.
Muffinsene smaker selvsagt best nystekte...


Sjokolademuffins "uten alt"- også uten egg (ca 25 stk)
6 dl Semper finmix
2,5 dl sukker
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
2 ss kakao
30-40 g kokesjokolade (uten melk)
2,5 dl rismelk
75 g Soft Spesial

175 grader i ca. 15 minutter
Bland det tørre og hakk sjokoladen og ha den oppi. Smelt margarin og ha i melka. Tilsett dette i det tørre
Legg én ss røre i hver muffinsform... 
...og steik muffinsene ved 175 grader i ca. 15 minutter


Da er det bare å sette i gang!

...selv om jeg veldig ofte har tydd til Toros sjokolademuffins, er det jo veldig enkelt å lage muffins selv... 8 kommentarer:

 1. Å, nam. Nå vet jeg hva jeg skal bake her i huset i morgen. :)

  Har du forresten noen gode tips på melkefri topping som ligner på sånn ostekrem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristin.

   Du kan prøve denne kremen: http://www.utenalt.com/2012/06/endelig-melkefri-krem-til-gulrotkake.html .
   Jeg har "lurt" andre til å tro at det er "vanlig" gulrotkake/ostekakekrem. Sønnen vår som har melkeallergi, tåler den vanlige ostekremen som er lagd på Filadelfiaost. Det samme gjør kjæresten hans som ikke tåler melk ellers. De fleste melkeallergikere tåler jo litt gulost, så kanksje derfor de tåler denne kremen (?)

   Slett
  2. Problemet er at jeg ikke kan bruke eggehvittene da sønnen min ikke tåler egg heller. Så da ble ikke dette ett brukbart alternativ for oss.

   På Nordbysenteret hadde de en smøreost lik Philadelfia som het Tofuline Creamy Spread. Den kunne jeg bruke til gulrotkake osv, men den var visstnok utgått av sortimentet dems.

   Slett
  3. Hm. Dumt...
   Hva med smørkrem blandet med litt fløteerstatning som han tåler - og så smake godt til med vaniljesukker og sitron?
   Du kan ev. spørre Anne Spurkland som har gitt ut boka "Frie kaker". Hun har en egen blogg (www.friekaker.no) og er i tillegg på Facebook.
   Lykke til.

   Slett
  4. Har notert meg tipset ditt her, så skal prøve det neste gang jeg lager muffins. Tusen takk. :D
   Var innom biblioteket og lånte med meg Frie kaker i går, så skal lese litt mer og forske litt mer på det. Er gøy å prøve ut ting da. Noen ganger smaker det ikke bra og går rett i søpla, men som regel så finner vi en fin løsning. :D

   Ha en fin dag. :D

   Slett
  5. ...søppelkassa er kjekk å ha innimellom....

   Slett
 2. Prøvde "uten alt" men med egg i dag, med noen modifikasjoner. Bytta ut risdrikk med BioQ med bringebær og hadde i en ts med vaniljesukker i steden for kakao. Noen av muffinsene fikk også noen sjokoladebiter i. De ble kjempegode! Takk for bra oppskrift :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, oppskrifta er god :-)

   Sønnen vår bruker den mye, og få merker at de er gluten/melkefrie (han lager med egg). Sjokolade er kjempegodt i, har brukt det tidligere, - og, som nevnt over, vaniljekrem.... Nam, nam!

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com