tirsdag 30. oktober 2012

Viltgryte med - og uten alt

Jeg fant, jeg fant! 
...og hva fant jeg?

Jo, i fryseren fant jeg en pakke viltskav fra da vi var på "Harrytur" i sommer... Slikt kjøtt er utmerket til viltgryte, så da ble det det til middag denne dagen.

I og med at vi to som var heime, tåler (nesten) alt, lagde jeg gryta "med alt", men jeg har tilpasset oppskifta til "uten alt" også

Viltgryte
4-5 (ca 200 g) store champingong 
3 små (150-200 g) løk 
1 pk (4-500 g) viltskav
olje til steiking
salt/pepper
5 dl vann
2 dl erlet/melk eller annen melk/fløteerstatning 
1 dl rømme om du tåler dette (hvis ikke: vann/erlet el.l.)
5-6 skiver brunost om du tåler dette (kan sløyfes)

jevning: 1 dl vann + 6-7 ss hvetemel eller 4-5 ss semper finmix

Del løk og sopp i skiver/biter. Varm olje og steik dette litt (ikke for hardt). Steik så kjøttet ved sterk varme
Ha på vann + erlet/melk/fløte/rømme - alt etter hva du tåler. Kok opp og la det hele koke et par minutter. Tilsett brunost om du tåler det. Et godt tips er å ta av litt av sausen og røre ut brunosten i denne og så ha den oppi igjen. Da får du bort brunostklumper.  
Lag jevning av vann og glutenfritt mel eller hvetemel. Jeg bruker å riste jevningen sammen i et glass med lokk og så sile den. La retten koke 5-10 minutter, til melsmaken er borte.
Kok potet og grønnsaker. Jeg syns frosne grønnsaksblandinger er greit å bruke, og viltblandingen passer jo veldig godt til denne retten.
Deilig viltgryte, nykokte poeter og viltblanding - og selvsagt tyttebær. Lys og pynt på bordet:
fest en helt vanlig hverdag :-)


2 kommentarer:

  1. Jeg laget en viltgryte her om dagen som står det heftet til Rema1000, med tradisjonsrretter! Den var knallgod :) Den bør du prøve! Den ligger her og heter "Finnbiff - Nordlys" http://np.netpublicator.com/netpublication/n82952033

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com