mandag 30. juli 2012

Lettvint pølse-og pastaform

I dag fant jeg ut at jeg ville å lage en pølse- og pastarett - og dermed ble det det. Det ble en "solidaritetsrett", dvs. alle spiste sammen maten - i solidaritet med allergikeren :-)

 Jeg gjorde det enkelt og brukte Toro kjøttdeigsaus som saus, og så hadde jeg Gildes Go' og mager pølse, pasta (penne) og frosne grønnsaker. 

Pølse- og pastaform (4 pors): 
300 g pasta
lettsaltet vann med litt fond/buljong
300 g grønnsaksblanding (jeg brukte bukettblanding)
4 stk (3-400) g pølse

1 pk Toro kjøttdeigsaus
2 ss semper finmix
5-6 dl vann

100-200 g ost (kan sløyfes)

Kok opp vann med salt og fond/buljong. Kok pastaen etter anvisning på pakken. På slutten av koketiden tilsettes grønnsaker og pølse og alt gis et oppkok (da blir alt varmt og retten trenger kort tid i ovnen). Sil av vannet og hell blandingen i en smurt form. 
Kok saus etter anvisningen på pakken, men tilsett litt mel og litt mer vann, slik at du får litt mer saus (ev. bruke mer sausepulver istedenfor mel). Sausen skal være ganske tykk. Kok sausen i 5-10 minutter og hell den over blandingen. 
Tilsett ost hvis du ønsker det. 
Steikes/gratineres ved 225-250 grader i 10-15 minutter. 
Server gjerne retten med brød som du liker. Allergikeren spiste foccacia til, mens vi andre hadde Hattings grove rundstykker. Flatbrød smaker sikkert også godt til. Ta det du liker :-)God middag!

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for en flott solidaritets middag :) Denne blir lagret og skal prøves snart :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord.

   Middagen smakte veldig godt, så den blir nok lagd flere ganger. OG kjekt med noe som er forholdsvis raskt å lage - og som gir lite oppvask....

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com