onsdag 11. juli 2012

"Kjelleromeletten" + nyrørt syltetøy

Her går der i oppussing av kjelleren om dagen - og da trenger en maaaaange pauser med kaffe,  sjokolade, kroneis ute i det fri, enda mer kaffe, kjeks, kaffe igjen - og selvsagt litt ordentlig mat innimellom. 

I kveld lagde jeg omelett - og i og med at vi jobber nede i kjelleren, så måtte jo navnet bli "kjelleromelett". Omeletten er av typen "man-tager-hva-man-haver" - og i og med at jeg har noen urter i hagen, så ble det smak av timian i dag. 
"Kjelleromeletten": omelett til to:
6 egg
6 ss vann
3/4 ts salt
pepper
timian
ca. 100 g bacon
1 liten gulrot
1 liten løk
1/2 boks mais
ca. 100 g ost (kan sløyfes)

Fres bacon, løk og gulrot i litt olje. Tilsett mais. 
Bland egg, vann, salt, pepper og timian - og hell dette over. Dryss osten på toppen (kan sløyfes - eller erstattes med annen ost som tåles). 
Legg på lokk og la den stå på svak varme i 10-15 minutter til osten har smeltet og omeletten er stivnet. 
Server fra steikepannen eller la omeletten gli over på et fat. 

  Server gjerne omeletten med brød. I og med at det bare er oss to "gamle" heime i kveld - og vi tåler "vanlig" brød, ble det "Håndverkere" fra Hattings, men velg noe du liker: brødskiverfoccaciapolarbrødrundstykkerscones..... Mulighetene er mange

_________

I hagen har bærene så vidt begynt å modnes nå- og dette var dagens fangst av bringebær og rips. Dvs. det var litt mer rips, men det var bare noen her og der som var modne, så jeg hadde ikke så mye tålmodighet (eller tid) til å gå rundt og plukke...
Jeg moste bærene med en gaffel - og hadde litt sukker på, og så: deilig nyrørt syltetøy med bær rett fra hagen :-)

Nå er det "dessert" i stua: vafler uten alt med bringebær- og ripssyltetøy. 

GOD KVELD FORTSATT!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com