søndag 8. juli 2012

Wok med quinoa og saus med basilikum og gressløk

Wok smaker alltid godt. Det er også grei middag til allergikere, for en kan velge blant masse gode grønnsaker og kjøtt - og slik sett tilpasse den, slik at den tåles godt. 

I dag brukte jeg ferske grønnsaker som jeg kuttet selv, men det fins ferdige blandinger, både som frosne og ferske - og disse fungerer like godt. 

Jeg kokte quinoa og så lagde jeg en saus med basilikum og gressløk. Vi var fem som spiste i dag, og da brukte jeg: 
Wok
200 g champignon
4 middels gulrøtter
1/2 squash
1/2 pose sukkererter (75 gram)
200 sjalottløk
1 bx vannkastanje
ca. 7-800 g mørbradbiff
salt/pepper
olivenolje
litt vann (ca. 2 dl)
Kutt opp grønnsakene og kjøtt og fres dem raskt på panna i litt olje. Jeg stekte i flere omganger og la det over i en kjele og kokte det ferdig der. Det kan være greit at gulrøttene får noen minutter koking, de trenger mest tid, derfor er det greit med litt vann i kjelen. Smak til med salt/pepper


Saus med basilikum og gressløk
2 ss Soft Spesial
gressløk
basilikum
3 ss Semper finmix
ca. 6 dl vann
1 ss fond (buljong)
ca. 1 dl erlet (ev. annen fløteerstatning/melk)
salt/pepper

Smelt smør og tilsett oppkuttet gressløk og basilikum (urtesaks er genialt). Ha på mel og rør det inn. Tilsett litt og litt vann og rør godt mellom hver gang. Kok i ca. 5-10 minutter. Smak til med erlet, fond og salt/pepper. 

Quinoa (6 porsj)
3 dl quinoa
6 dl vann
1 ts salt
Kok quinoa etter anvisning på pakken (tar ca. 15-20 minutter).


Nam, nam. Maten smakte!!!

(vi hadde også polarbrød til, for jeg trodde det var litt lite quinoa...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com