søndag 22. juli 2012

Toves aftensuppe

I dag fant jeg ut at jeg ville lage en kyllingsuppe til kvelds. Også i kveld ble det "man-tager-hva-man-haver"i skap og skuffer, men resultatet ble bra :-) 
Da suppa manglet navn, valgte mannen å kalle den "Toves aftensuppe"

Dette er en stor porsjon. Vi var fem som spiste i kveld, og det er fortsatt en del igjen i kjelen, så det hadde sikkert vært nok til 3-4 til. Det er også mulig å ha mere vann i den, slik at den blir tynnere, da rekker den til enda flere. 

ca. 1,5 l vann
6-700 g kyllingfilet 
150 g (2 stk) gulrot i 
100 g nykål/hodekål
1 bunt (4 stk) vårløk
1 pk kikerter
2 pk salat/grytebønner
120 g spagetti 
200 g tomatpure
3 ts salt
basilikum, gjerne fersk (jeg hadde bare fra glass i dag)
pepper
2-3 ts sukker

Kok opp vann. Ha i kyllingfileter som er skjært i terninger/biter. Skjær gulrot og kål i strimler (biter) og vårløk i ringer og ha dette i. Kok opp. Tilsett bønner og kikerter. 
Knekk spagetti i biter og ha også dette i. Kok i ca 10 minutter. 
Smak til med tomatpure, salt/pepper og basilkum. 
Ha også i litt sukker, det gir suppen en "rundere" smak

 Jeg bakte foccacia "uten alt" som vi hadde til suppa. Når det er nystekt, smaker det helt fortreffelig - noe alle 5 som spiste i kveld var enige om. Jeg tror egentlig det smaker bedre enn "vanlig" foccacia - som jeg bare har bakt et par ganger. 


Klar, ferdig, spis!!!2 kommentarer:

 1. Mhm, så godt det så ut! :-)

  Ser du bor i Telemark, hvordan er det å leve glutenfritt der? Har nettopp funnet bloggen din så har ikke rukket å lest så mye.
  Jeg skal muligens flytte dit for å studere, og vil vite litt hvordan det er før jeg drar :)

  SvarSlett
 2. Det kommer nok litt an på hvor du bor i Telemark. Sønnen vår, allergikeren, var innom 6 butikker i Grenland for å finne glutenfrie, frosne rundstykker som han skulle ha med på ferietur. Han endte til slutt opp med Fria hamburgerbrød. Det er for dårlig! Jeg vet at i Stathelle, på Ica, er det ei veldig flott allergiavdeling, men det varierer nok fra butikk til butikk.

  Her i Bø er det egentlig ganske bra utvalg av allergimat. Meny har mest, og det er der vi handler det meste. Det kommer også litt an på om du har andre allergier å ta hensyn til også. Hvis det "bare" er glutenfrie produkter du trenger, fins det nok mer utvalg enn det allergikeren vår kan ha (minus soya, melk og nøtter +++ også)

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com