mandag 2. september 2013

Drømmerull

I helga så jeg at noen hadde lagt ut bilde av naturlig glutenfri Drømmerull på en av "allergisidene" på Facebook. Jeg har aldri prøvd å lage en slik variant før, til tross for at jeg lager mye rullekake, så denne måtte jeg jo prøve i går. I og med at vi fikk besøk av vår allergiske sønn og kona hans, passet det jo veldig godt med en slik kake til dessert/ettermiddagskaffen.

Det finnes mange oppskrifter på kaka - og de jeg sjekket på nettet, var veldig like. Det var stort sett bare to varianter, enten ingredienser i gram eller desiliter - og jeg valgte gram-varianten i går.
Drømmerull (stor langpanne)
3 egg
1 eggehvite
125 g sukker
60 g potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

180-200 grader (avhengig av ovnen) i ca. 10 minutter
Pisk egg, eggehviter og sukker til en luftig eggedosis. Bland det tørre, sikt det og rør det forsiktig inn i eggedosisen. 
Kle ei stor langpanne med bakepapir. Et godt tips er å ha smøre litt olje i forma før du legger i papiret. Da sitter det der det skal - og flytter seg ikke når du skal smøre utover røra 
(kaka festet seg litt på papiret, så neste gang skal jeg smøre papiret litt også). 
Ha røra over i forma og smør den utover. Steik kaka i ca ti minutter ved 180-200 grader
Ha sukker på et klede og ha kaka over på det (bunnen opp). Fjern bakepapiret og legg den varme formen over. Avkjøl kaken under den. 

Smørkrem
1 eggeplomme
100 g Soft Spesial
120 g melis
2 ts vaniljesukker

Piske alt sammen til en luftig krem...
...og smør kremen utover den avkjølte kaka. 
Rull så kaka sammen og server! 
Den kan gjerne ligge kaldt ei stund før du skjærer i den. Da er den lettere å skjøre og få fine skiver. 
Perfekt kaffemat til den som ikke kan spise gluten, melk, soya og nøtter :-)

Vi kosa oss! 

2 kommentarer:

  1. Har du oppskrift på rullekake uten egg,og har du prøvd havrefløte i fromarsekake :-) Takk ellers for mange fine oppskrifter:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Beklager at svaret kommer seint... Mailen om kommentaren hadde havnet sammen med masse spam.... Jeg har dessverre ikke opppskrift på rullekake uten egg. Prøvde, men det ble ikke bra. Du kan ev. sjekke Anne Spurklands bok/blogg "Frie kaker". I og med at sønnen vår ikke tåler havrefløten (eller soyafløte), har vi bare brukt erlet i fromasjkaker, men jeg vil tro at det ikke er problem å bruke havrefløten i slik kake/dessert.

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com