(med melk og egg, men uten gluten og soya...)
Etter inspirasjon fra Wenches kjøkken i God Morgen Norge i dag, ble det pai på oss nå på valgkvelden. Oppskrifta fant jeg på TV2s nettside, men jeg tilpassa den slik at den ble glutenfri. Det er dessverre både melkeprodukter og egg i paien, men den kan sikkert tilpasses enda flere allergier. Det får i så fall bli en annen gang for min del.
Det var flere ulike paideigoppskrifter på nettsiden, men jeg valgte nr tre, den som var med litt gjær.
Paideig
1/2 dl vann
1/2 dl olivenolje
3/4 ts salt
2 dl Semper finmix (2,5-3 dl hvetemel)
2 ts tørrgjær
2 ss (ny)revet parmesan
form: 20-22 cm (jeg brukte vanlig rund kakeform på 22 cm)
forsteiking: 10 minutter ved 200 grader + 30-40 minutter med fyll
Bland/varm olje og vann til ca 40 grader. Tilsett salt, mel, gjær og parmesan og kna sammen til en jevn deig. Sett deigen til heving i 20-30 minutt (min deig hevet lite...).
Fyll
40-50 g sopp (kantarell)
1 bit (40-50 g) fenikkel
2 vårløk
100 g bacon
100 g skinke
2 egg
1 dl melk
1 dl kesam (jeg brukte mager)
salt (1/2 ts?) og pepper
urter (jeg brukte frisk oregano)
2 dl (ca. 80 g) revet ost
Steik sopp og løk og bacon, slik at det begynner å bli brunt. Ha i skinka mot slutten og la den også steike litt med.
Pisk sammen egg, melk og kesam. Smak til med salt, pepper og urter og bland i halvparten av osten som skal i (ca. 1 dl)
Når paibunnen er forstekt, has den stekte blandingen oppi, og så has melk- og eggblandingen over. Til slutt has den siste dl med revet ost på. Steik paien ved 200 grader i 30-40 minutter.
Den så helt nydelig ut :)
SvarSlettDen var veldig god :-)
SlettSiste biten blir kanskje lunsjmat på jobb i morgen....