fredag 31. mai 2013

Sommersuppe med bacon

Denne suppa er uten gluten og laktose (kanskje jeg må prøve den helt melkefri senere...)

På søndag skulle jeg egentlig lage "Kanans løk- og vennesuppe", ei skikkelig god suppe som jeg fikk servert da jeg besøkte noen venner i Trondheim for et par uker siden, men i og med at jeg hadde en pakke bacon som måtte brukes, fant jeg ut at denne suppa måtte vente - og dermed komponerte jeg en ny suppe for anledningen. 

Jeg fikk ikke tak i bakgrunnen for navnet på suppa jeg fikk servert i Trondheim, det må jeg få sjekket det ut, men i alle fall: vi måtte jo ha navn på suppa jeg lagde på søndag - og da hadde mannen min og jeg mange gode forslag

ikke-kanan-suppe
uvenn-suppe
sommerbacon-suppe
baconsommer-suppe
bacon-uten-svor-suppe
bacon- og kjøttdeig-suppe
baconløk-suppe
søndags-suppe
sommersuppe med bacon, kjøttdeig, løk og gulrot
sommersuppe med bacon
...
...
...

Som dere skjønner, hadde vi mange gode forslag til navn på suppa, men vi endte da opp med: "Sommersuppe med bacon" - og her er oppskrifta:
Sommersuppe med bacon (2 prosjoner)
150 g bacon i biter
150 g kjøttdeig
7-8 dl vann
1 ss fond (ev. buljong)
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts salt (mer/mindre)
litt pepper
2 rødløk (middels)
2 gulrøtter (middels)
1 dl yoghurt naturell (jeg brukte lactoseredusert)
1 dl fløte (jeg brukte lactoseredusert)
Steik baconbiter og kjøttdeig.
Finhakket løk og gulrot, kok opp vannet med fond/buljong og krydder og ha i løk og gulrøtter. La det koke noen minutter. Tilsett så bacon og kjøttdeig og kok videre. Suppa kan gjerne koke 15-20 minutter, til løken og gulrota er møre og gode. De gir god smak til suppa. Ha i yoghurt og fløte. Det fungerte fint med laktoseredusert - og om du tåler laktose, kan du selvsagt bruke "vanlig" yoghurt og fløte.
Klar til servering: sommersuppe med bacon, servert med ciabatta (finnes også gluten/melkefrie)
Hva passer vel bedre enn å spise ei sommersuppe ute?

Ha ei fin uke fortsatt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com