tirsdag 7. mai 2013

Fylte svinekoteletter

 I går hadde jeg egentlig tenkt at vi skulle grille, men det ble litt kjølig utpå ettermiddagen, så derfor ble hele middagen tilberedt innendørs. Jeg hadde kjøpt billige svinekoteletter på Meny, og disse valgte jeg å gjøre en vri på og fylle med det kjøleskapet, og urtepotta, hadde å by på. 

Fylte koteletter 
Jeg kjøpte en pakke med to koteletter, 350-400 gram, og det holdt til oss to som var heime. Jeg valgte å fylle kotelettene med rødløk, gulrot, eple og basilikum. Dette finhakket jeg (basilikumen klipte jeg med urtesaks). Som smak ellers brukte jeg salt og pepper. 
Jeg skjærte et snitt i kotelettene, fylte dem med grønnsaksblandingen (3-4 ts i hver) og festet et par tannpirkere i dem for å holde dem sammen. Resten av grønnsaksblandingen brukte jeg i sausen. Jeg hadde salt/pepper både inni og utapå kotelettene og lot dem ligge slik noen timer i kjøleskapet, slik at de fikk ekstra god smak. 
 Steik kotelettene på sterk varme på begge sider i varm steikepanne med f. eks. olivenolje og ettersteik så på svak varme noen minutter. Skjær ev. i kotelettene med en kniv for å se om de er ferdige. 


Smakfull saus
Som nevnt, brukte jeg resten av grønnsaksblandingen til sausen. Varm opp 1/2-1 ss olje og la blandingen surre på svak varme noen minutter. Tilsett ca. 2,5 dl kraft. Jeg brukte noe vann + stekesjyen fra steikepanna. La det koke opp og rør sammen en jevning av 1/2 dl kaldt vann (buljong/kraft) og 1 ss maizena som tilsettes.La sausen koke et par minutter og smak til med salt og pepper - og ev. litt fond/buljong hvis det er lite smak.  

Kokt hirse
Vi valgte hirse som tilbehør til kotelettene. Hirse er glutenfritt og er et greit alternativ til ris/pasta/potet. Den er drøy, så det skal ikke så mye til. Jeg kokte 1,5 dl - og vi spiste ikke opp alt. Hirse metter godt, så det skal ikke så mye til (1 dl gir 3 dl kokt, står det på pakken, men jeg tror det egentlig gir mer...)

Kok først opp hirsen med vann og slå så av dette vannet. Da får en bort bitter-stoffene. Kok opp med nytt vann og salt og la den småkoke under lokk i ti minutter. Ta hirsen så av platen og la den så stå og svelle i 15 minutter. 

Frisk og vårlig salat
Det ble en vårfrisk salat i dag. Jeg brukte et salatblanding med mye rødt i (ser det ikke så godt på bildet). Jeg la salaten nederst i fatet, hadde så på agurkbiter i midten og cherrytomat og hermetisk mais rundt kanten (tilbud på tomater på Meny og Spar nå... Nam, nam.). Til slutt hadde jeg litt appelsinbiter på toppen. Friskt og godt - og vårlig å se på. 

Deilige fylte koteletter med hirse, vårlig salat og smakfull saus. 

God middag!


2 kommentarer:

  1. Så spennende. Aldri tenkt på at det gikk ann å fylle de;) takk for tips:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Om du tåler ost, er også det veldig godt å fylle dem med. Andre krydderurter smaker også godt i - og det samme gjør skinke/spekeskinke :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com