lørdag 1. mars 2014

Pizza uten gjær

Deilig middag på 1-2-3. 

Har du en halv times tid, så er middagen servert :-)

Jeg ble så inspirert på å prøve bakst uten gjær tidligere i vinter, og etter at jeg hadde prøvd polarbrød uten gjær, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på på pizza. Jeg valgte å lage to typer deiger: én med Schär mix B (t.v.) og en med jyttemel/Teff, brun pk (t.h.).

Etter at jeg hadde forstekt bunnene, måtte jeg jo smake litt... 

Den lyse bunnen (Schär-mel) smakte kjempegodt, og den hadde også god konsistens. Den mørke bunnen (jyttemel/Teff) likte jeg ikke så godt. Den var ganske tørr og smuldrete - og smakte mer "glutenfritt". Jeg hadde litt hvitvinsedikk i deigene for å prøve å unngå den typiske glutenfri-smaken, som særlig jyttemelet gir, men jeg vet jo ikke om det ville vært noen forskjell. Jeg hadde edikk i begge deigene. 

Pizzabunn uten gjær (jeg lagde 3 små av hver sort):
150 g glutenfritt mel (øverst: jyttemel/Teff og nederst: Schär mix B) 
1/2 ts salt 
2 ts basilikum 
1,5 ts bakepulver 
ca. 1,5 dl vann (deigen skal være litt klissen)
2 ss olje 
1 ts (hvitvins)edikk

225 grader i 6-7 (forsteiking) + 10-12 minutter

* Bland det tørre
* Tilsett vann, olje og edikk. 
* Bland sammen til en litt klissen deig
* Klapp deigen flat, bruk gjerne olje på hendene (jeg synes også det er greit å bruke engangshansker)
* Det kan gjerne lages minipizzaer/porsjonspizzaer. Jeg lagde tre av hver deig (14-15 cm i diameter)* Forsteik bunnen i 6-7 minutter. 
Aktuell topping: 
Giaguaro tomatsaus (inneholder bare finmost tomat)
salt, f. eks. maldonsalt
ost/"erstatninsgost"/chips
kjøttdeig
spekeskinke
rødløk
ananas
--------------
basilikum

* Ha tomatsaus på bunnen(e) (jeg bruker Giaguaro fra Rema). 
* Dryss over litt salt, f. eks. maldonsalt (ev. kan man blande litt salt inn i tomatsausen)
* I og med at jeg/vi kan spise vanlig ost, brukte jeg det. Kan du ikke ha vanlig ost, finnes det bl.a. soyaost og mozarella fra bøffel. Knust potetchips kan også brukes. Ha osten/chipsen oppå tomatsausen
* Oppå osten/chipsen har du på det du ønsker av topping. Jeg hadde rødløk, ananas, spekeskinke og kjøttdeig. Vanligvis bruker jeg bare å legge kjøttdeigen rå på toppen, men denne gangen ble det ferdigstekt. 
Pizza uten gjær - med jyttemel
Pizza uten gjær - med Schär mix B
* Steik pizzaen ferdig, ca. 10-12 minutter 
* Ha ev. litt basilikum etter steikingen. 

Ha et fortreffelig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com