tirsdag 18. mars 2014

Enkel wok

Wok er enkel og god mat å lage, og i dag blir det en slik oppskrift. Jeg har også tidligere lagt ut oppskrift på wok-retter, bl.a. én med svinekjøtt: wok med pommes frites og bernaise og en med storfekjøtt (mørbrad): wok med quinoa og saus med basilkum og gressløk. Når jeg tenker wok, tenker jeg ofte på kinamat, og her finner du oppskrift på det. 

Vi har ikke wokpanne, men bruker vanlig steikepanne. Denne gangen kjøpte jeg entrecôte, og jeg serverte woken med ris og bernaisesaus. Om du ikke tåler melk/gluten, kan du f. eks. velge krydderbernaise/lett bernaise fra Toro. Vi bruker krydderbernaise når allergikeren vår er heime, og da bruker vi vann og risdrikk/erlet. Hvis jeg har god kraft, bruker jeg det - og da trenger man egentlig ikke så mye anna væske. 

Her er ingredienser for to porsjoner:
ca. 300 g kjøtt (f. eks. entrecôte)
1 (ca. 100 g) løk 
ca. 300 g wokgrønnsaker (jeg brukte frosne)
olje (ev. smør/maragrin)
salt, pepper
ev. andre krydder (jeg brukte biffkrydder)

Varm olje (ev. smør/maragrin). Steik kjøtt og løk. Krydre litt i forbindelse med steikinga. Hvis du lager mye/stor porsjon, er det viktig å steike i flere omganger, slik at det ikke blir så mye i steikepanna (blir avkjølt). Ha ny olje i panna og steik grønnsakene noen minutter. Bland så kjøtt, løk og grønnsaker.

Server med f. eks. ris og en saus du liker og tåler. Vi hadde, som nevnt, bernaisesaus (Knorr), men Toro har bl.a. to utgaver som er uten gluten/melk (se øverst i innlegget)

God middag!


NB! Pga at mailboksen har blitt fylt opp med hundrevis av spam-kommentarer fra "Anonym" hver uke (kommentarer kommer også på mail), gjør jeg et forsøk med at man må skrive inn bokstaver/kode for å få publisert kommentarer.

Jeg håper at dette vil hjelpe. Hvis det blir bedre, kutter jeg det nok ut igjen. Jeg syns nemlig selv det er slitsomt å prøve å tolke slike bokstaver/tall...

Hvis noen har prøvd å kommentere og ikke fått svar/respons fra meg, beklager jeg det. 
Ta gjerne kontakt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com