tirsdag 4. mars 2014

Landbrød-scones

For ei tid siden fikk jeg en liten hilsen fra Semper: to pk grovmix og to pk landbrødmix. Jeg hadde også kjøpt et par pakker landbrødmix da vi var i Sverige i slutten av november, men det tok litt tid før jeg fikk prøvd melet.

Jeg har altså hatt planer om å prøve denne landbrødmixen ei god stund (grovmix har jeg brukt i flere år), og nå var altså tiden kommet. Jeg bestemte meg for at jeg skulle prøve å lage scones av melet - og satte i gang. Jeg fant ut at det var tørrgjær i pakken, men den trengte jeg jo ikke i og med at man bruker bakepulver som hevingsmiddel i scones. Egentlig syns jeg det var unødvendig å ha gjær med i posen, men det er mitt syn. Jeg bruker jo omtrent bare fersk gjær, så jeg frykter posen med tørrgjær bare blir liggende...

Det tok ikke mange minutter å lage sconesene, det er jo utrolig enkel bakst! Jeg bakte dem ut på benken, men om man vil slippe å søle til benken, er det bare å kna sammen deigen i bollen og forme i hendene. Enda enklere, altså...

Landbrødscones (3x4 stk)
ca. 450 g landbrødmix
3/4 ts salt
1,5 ss bakepulver
3,5 dl risdrikk
3/4 dl olje (mer/mindre etter ønske)

* Bland sammen det tørre. 
* Ha i risdrikk og olje og rør sammen til en passe fast deig. Den kan gjerne være litt klissen.
* Bruk ev. litt mel elller olje når du baker ut/former sconsene. 
* Del deigen i tre like emner og form dem til flate kaker (16-17 cm i diameter)
* Bruk en kniv eller pizzahjul og del hver kake i 4
* Steik ved ca. 225 grader i 15-20 minutter
* Avkjøl på rist 
 Nystekt landbrød-scones med godt pålegg og en kopp te: deilig kvelds!


Ha en fin kveld!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com