lørdag 8. mars 2014

Biff med båndspagetti

* Retten en glutenfri om en velger glutenfri båndspagetti/tagliatelle
* Om en ikke tåler melk, kan nok crème fraîche og matfløte erstattes med f. eks. kokosmelk - eller annet erstatningsprodukt
* Vær obs på hvilke krydder du bruker. Jeg brukte Natvigs krydderblanding, og den er det både soya og fisk i...
* Er du usikker på hva slags krydder du kan ha, er kanskje salt og pepper det beste å bruke. 

Sist helg (eller er det to helger siden???) kjøpte jeg en pakke entrecôte med tanke på middagen lørdags kveld. Jeg søkte litt rundt på nettet for å finne noe fristende å lage, og endte opp med ei oppskrift på Biff med båndspagetti fra Matprat


Selvsagt måtte jeg jo gjøre litt om på oppskrifta!!!

 For det første syns jeg 500 g kjøtt til to personer er vel mye, så jeg brukte bare 300 g. Paprika tåler jeg ikke så godt, så det ble bytta ut med andre (og litt mer) grønnsaker. Jeg brukte lett crème fraîche istedenfor original - og jeg brukte heller ikke hvitløksmør i. 

SÅ: kanskje kan man lure på om det er samme rett....

Biff med båndspagetti (2 porsjoner)
300 g biffstrimler (storfe)
4 sjampinjong
1 gulrot
8-10 sukkererter
1 beger crème fraîche (jeg brukte lett)
1 boks matfløte
2 ss dijonsennep
salt/krydder/litt sukker
smør/olje til steiking
----------
ca. 180 g båndspagetti/tagliatelle
Del grønnsakene. Hvis du ikke kjøper biffstrimler, må også kjøtten deles opp. 
Varm olje/smør og steik kjøtt og sopp et par minutter. 
Tilsett gulrot og sukkererter og la det surre med. 
Rør inn sennep...
... og tilsett så crème fraîche og matløte, kok opp og smak til med baslikum og krydder. 
La det surre i 5-10 minutter. 

Kok båndspagetti/tagliatelel etter anvisning på pakken. Bruker du glutenfri, er det lurt å bruke litt fond/buljong i sammen med saltet

Server i dyp tallerken/skål: først båndspagetti - og så sausen over. 
Deilig og lettvint mat å lage - som også smakte veldig godt!!!

PS. Sausen ble litt "prikkete". Jeg regner med at det er fordi jeg brukte lett crème fraîche. Den ble også ganske tykk - kanskje fordi det var mindre fett i. Jeg kunne nok derfor hatt i litt mer væske. 

GOD HELG!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com