fredag 14. mars 2014

Laks i kokossaus

I går ble det alene-hjemme-middag etter jobb. Noen ganger er det slik at mannen min og jeg ikke møtes til felles middag. Begge pendler til Kviteseid: noen ganger passerer vi hverandre på veien, noen ganger drar jeg tidlig og han seint - og det har også skjedd at vi har møttes til middag på kafe i Seljord :-)


 I og med at det hadde vært litt mye kjøttmat i det siste, hadde jeg nå lyst på laks. Jeg kjøpte frossen fisk, noe som krevde litt lengre steketid, så noen minutter tok det jo før maten var klar. 

Retten er svært enkel å lage, og en kan velge de grønnsakene en selv ønsker. Jeg skriver ned det jeg brukte til en posjon - og så får du bare gange opp :-)


Laks i kokossaus (1 porsjon)
1 laksefilet (ca. 150 g)
1 gulrot
1 vårløk
6-8 sukkererter
6-8 små tomater
salt (f. eks. maldonsalt/havsalt)
pepper
1 dl kokosmelk (lett)
1 ts maizena
----
225 grader i ca. 30 minutter

* Legg laksefileten i en ildfast form. 
* Ha på litt salt og pepper
* Skjær gulrot, vårløk og sukkererter i små biter og tomatene i to og det over fisken. 
* Ha ev.på  litt mer salt/pepper
* Bland kokosmelk og maizena og hell det over

Steik i ca 30 minutter ved ca. 225 grader

Server med f. eks. tagliatelle. 

Deilig smak, fargerikt, sunt og godt. 

God middag!


NB! Pga at mailboksen har blitt fylt opp med hundrevis av spam-kommentarer fra "Anonym" hver uke (kommentarer kommer også på mail), gjør jeg et forsøk med at man må skrive inn bokstaver/kode for å få publisert kommentarer.

Jeg håper at dette vil hjelpe. Hvis det blir bedre, kutter jeg det nok ut igjen. Jeg syns nemlig selv det er slitsomt å prøve å tolke slike bokstaver/tall...

Hvis noen har prøvd å kommentere og ikke fått svar/respons fra meg, beklager jeg det. 
Ta gjerne kontakt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com