torsdag 30. januar 2014

Røstipotet og laks med bacon

Får man lyst på røstipotet, ja, da er det bare å lagde det... 

I dag ble det altså det til middag, men jeg måtte jo ha noe å ha det attåt (syntes ikke jeg kunne spise bare det...) - og da falt valget på laks med bacon. 

I og med at jeg var alene i ettermiddag, lagde jeg bare én porsjon.

Røstipotet (én porsjon)
ca. 150 g ferdigskrelt potet
salt/pepper
olje/smør til steiking (ev. litt i poteten)
Rasp/riv potetene. Ha det over i et klede og press ut fuktighet. Ha så poteten over i en bolle og bland i salt og pepper og ev. litt olje. Steikes på begge sider

Laks med bacon (én porsjon)
ca. 150 g laksefilet
baconskive(r)
salt/pepper
olje/smør til steiking

Hvis det er skinn på laksefileten, fjernes dette. Ha på litt salt og pepper på fileten (husk at baconet er salt) og surr bacon rundt. Jeg brukte Gildes stjernebacon, og hadde ei skive på én filet.

Varm olje/smør i panna, form små "kaker" av potetmassen,  f. eks. med ei skje - eller bruk bare hånda. Steik på begge sider. Laksefileten steikes på begge sider, gjerne samtidig som potetene

Salat
isbergsalat
tomat
agurk
appelsin
maldon/fingersalt
pepper

Deilig middag: Laks med bacon, røstipotet og salat. 

Jeg brukte dressing på, men retten kan selvfølgelig serveres med en god fiskesaus, smeltet smør, soyasaus eller noe annet som du liker- 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com