fredag 17. januar 2014

Potetsuppe

Etter at vi hadde gjort unna dagens/kveldens trim, dvs. snømåking i bortimot én time, lagde jeg en deilig potetsuppe som vi koste oss med. 
Jeg hadde hatt lyst på suppe i et par dager, og det var en kollega (takk, Lisbeth) som satte meg på ideen med potetsuppe. Jeg leita litt på nettet og fant flere oppskrifter, bl.a. en fra Tine, så jeg brukte den som et utgangspunkt, men tilpasset den "lokale forhold" (bl.a. kuttet jeg ut hvitløk - som jeg ikke tåler). Jeg brukte både gul løk og purreløk, men jeg fant ut at jeg nok fint kunne brukt bare én type. 

Jeg trodde vi hadde bacon i fryseren, og det har vi nok, men det har jeg nok gjemt godt, så det fant jeg altså ikke. Jeg brukte derfor spekeskinke - som jeg stekte. Jeg bytta også ut persillen med timian - så suppa lignet kanskje ikke så mye på utgangspunktet...
Potetsuppe: 2 (små) kveldsporsjoner
1 liten løk, finhakket (ca. 50 g)
1 bit purreløk, av det hvite, finhakket (ca. 25 g)
250 g poteter, i terninger
6 dl vann
1 ss kyllingfond (buljong)
margarin/olje til steiking
salt/pepper
fersk timian, finhakket (1-2 ss)
_________
100 g bacon/spekeskinke, sprøstekt

Finhakk løk og skjær potet i (små) terninger. Fres det litt i margarin/olje i kjelen, men uten at det blir farge på det. Tilsett så vann og fond/buljong og kok alt i ca 20 minutter. 
Mos alt ved å bruke en rotmoser/potetmoser, stavmikser eller ha det over i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper (husk at fond/buljong og bacon/spekeskinke er salt) og ha også i finhakket timian. 

Mens suppa koker, steikes bacon/spekeskinke slik at det blir sprøtt. 
Server suppa med baconet - og kanskje litt grønt til pynt. 
Jeg skulle egentlig lage nanbrød, men det ble det ikke noe av, så vi hadde baguetter til. 
En deilig suppe - som passer godt både som en kveldsrett og som middag 
(må nok ha litt større porsjon til en "full" middag)

God helg!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com