tirsdag 14. januar 2014

Vafler - nå også uten egg


Jeg har flere ganger tenkt at jeg skulle prøve å lage vafler uten egg (og gluten og melk og soya og...) - og jeg prøvde en gang tidligere, men syns ikke det ble bra resultat. Sist helg lagde jeg "vanlige uten alt"-vafler, både fine og grove, og da tenkte jeg at NÅ skulle jeg prøve uten egg også.

Vaflene ble overaskende gode, ja, det var faktisk ikke den store forskjellen på de og de "vanlige"  med egg (vi lager alltid "uten alt"-vafler). Jeg valgte å blande Semper finmix og Schär mic C, da det er mer maismel i Schär-melet, og dermed blir det litt mer gulfarge på røra når man kutter ut egg. 
Vafler "uten alt", også uten egg
6 dl risdrikk
0,5 dl nøytral olje (jeg bruker raps)
1 ss bakepulver
1 ss sukker (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker (ev bytte med kardemomme)
ca. 2.5 dl Schär mix B
ca. 2,5 dl Semper finmix

Det smaker veldig godt med litt grovt i vaflene: grov melblanding, havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø... Her er det bare å velge hva du liker (jeg er svak for solsikkekjerner i vafler)

Bland alle ingrediensene godt sammen. La røren hvile en stund (20-30 minutter). 
Steik i vei - og vips er det klart for ettermiddagskaffe. 
Smør og sukker - eller hjemmelagd syltetøy, f. eks rørte bringebær (som jeg foretrekker) smaker utmerket til. Til de nystekte vaflene, smakte det også godt med en kopp brasilia-kaffe.


6 kommentarer:

 1. Å den oppskriften skal jeg prøve!! Har også prøvd vafler uten egg før med lite hell. Dine ble kjempefine:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg "Høgt oppi lia" (artig navn....)

   Ja, vaflene ble veldig gode denne gangen - og de fikk ordentlig farge.

   Sist ble de helt bleike og rare og smakte ikke godt. Det er forøvrig så lenge siden at jeg husker ikke hva jeg hadde oppi dem :-)

   Lykke til!

   Slett
 2. I oppskrifta di står det at du bruker schar mix c men på bildet står schar mix b, hvilken brukte du?
  Din sønn er allergisk mot soya så vidt jeg vet? Tåler han da Schar mix B som inneholder lupinprotein, som er en belgfrukt som er nært knyttet til soya? Jeg reagerer sterkt på Brødmixen til Schar noe jeg er lei meg for da jeg fant det ut ved å prøve den i brød og fikk så stor reaksjon at jeg måtte ringe til legevakten.
  Må prøve disse en dag om du har bruk Schar mix C for den tåler jeg! De ser utrolig gode ut! For jeg lurer på om jeg er allergisk mot egg i tillegg nå..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Jeg brukte Schär B, så jeg hadde skrevet feil... Jeg tror sønnen vår tåler begge disse Schär-mixene, har i alle fall ikke hørt noe om det. Mener at han også har kjøpt disse mixene selv og har brukt dem. Jeg har imildertid brukt mest Semper, men syns disse også er greie. Jeg tror helt sikkert du kan bruke c-mixen - uten at jeg har prøvd.

   Slett
 3. Gøy å få til oppskrifter for allergikere, jeg ville nok satset på mer blodsukkervennlig mat med nøttemel, mandelmel, frømel osv… eller andre ting om man har nøtteallergi. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.

   Det finnes nok masse spennende mel å bruke i "allergibakst". I og med at sønnen vår også har allergi mot nøtter, er det en del typer som ikke kan brukes. Jeg er heller ikke glad i mandler/nøtter (og hender jeg reagerere på noen sorter), så det blir til at jeg velger dem bort - selv om de kanskje er sunnere....

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com