tirsdag 7. januar 2014

God og mettende salat

- med knasende sprø spekeskinke og klementindressing

I dag får du oppskrift på en god og mettende salat med bl.a. spekeskinke. I en slik salat kan man selvsagt velge hva man vil ha oppi, men her er i alle fall min utgave. 

Vi hadde salaten til middag, derfor lagde vi store og gode porsjoner, men skal man bare ha en mindre rett, f. eks. en liten kveldsrett, er det bare å redusere mengden (jeg greide ikke å spise opp alt). 

Det som er fint med salaten, er at den kan lages "uten alt". Man kan velge glutenfri pasta om en ikke tåler gluten, og man trenger ikke ha egg i, så det kan man droppe. Om man ikke spiser spekeskinke av svin, kan man velge annen type, f. eks. kalkun/kylling - eller bare ha salaten som en vegetarrett. 

Her er ingrediensene jeg brukte (to porsjoner)
diverse salatblad (kinakål, crispiesalat, babyleaf)
1 lite stykke agurk
8 cherrytomar
1/2 rødløk
3 kokte egg
80 g pasta penne (råvekt)
75 g spekeskinke
brødkrutonger, lagd av 3 brødskiver
olivenolje

Dressing
klementiner
olivenolje
sitronsaft
maldon/fingersalt
sukker

Riv/skjær salaten og legg den på et tallerken. Del agurk i små biter, cherrytomat i to og rødløk i tynne ringer og ha det oppå.
Kok pasta og egg. Eggene deles i båter. Legg oppå salaten/grønnsakene som alt ligger på tallerkenen. 
Skjær spekeskinke i strimler og steik den, slik at den blir sprø. 
Rist brødskivene i brødrister, slik at de får litt farge. Del i terninger. 
Varm litt olivenolje i steikepanna og varm dem i panna, slik at de får god smak av olja. 
Legg til slutt brødkrutongene på. 

Dressing
saft av 1,5-2 klementiner
1-2 ts sitron
1-2 ts olivenolje
1 ts sukker
1 "klype" maldon/fingersalt

Bland alle ingrediensene...
...og drypp dressingen over salaten

Her er vi klar for middag: en deilig, mettende salat med masse gode ingredienser, bl.a. knasende sprø spekeskinke.
Vi serverte friskpresset eplejuice fra Telemark til middagen :-) 

Nam, nam!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com